We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden op Essity.com. Lees meer over de cookies die we gebruiken en hoe je je instellingen kunt wijzigen:

Essity B 284.1 (+4.9 SEK) on 18-Sep-2019 17:29

Select region


Global Site


Menstrual Hygiene Seminar Sanya

De onderwerpen menstruatie en vrouwelijke hygiëne liggen over de hele wereld gevoelig. Hoewel ontwikkelde landen vaak over goede voorlichting en middelen beschikken zodat vrouwen al op vroege leeftijd over menstruatie en persoonlijke verzorging leren, is er in minder ontwikkelde landen vaak een gebrek aan goede informatie, thuis of op school, om meisjes voor te lichten over hun ongesteldheid. 

Informatie over goede hygiëne draagt bij aan de ontwikkeling van jonge meisjes

 

 

De puberteit is niet makkelijk, en in deze fase komt een meisje voor nieuwe vragen te staan wanneer haar lichaam en haar emotionele toestand verandert. Deze tijd in het leven van een meisje kan een nog grotere uitdaging vormen wanneer ze niet goed is ingelicht over menstruatie en de juiste intieme hygiëne.

De toekomst en de mogelijkheden voor tienermeisjes om zich te ontwikkelen en hun leven ten volle te leiden, hangt veelal af van de toegang tot goede hygiëne en informatie hierover. De partners van Essity, Water Supply and Sanitation Collaborative Council (WSSCC) en UN Women, hebben over de hele wereld verschillende recente onderzoeken uitgevoerd over praktijken en gedrag met betrekking tot menstruatie. De resultaten van deze onderzoeken geven zorgelijke kwesties weer voor veel verschillende landen. Het eerste en zeer belangrijke probleem is beperkte of onjuiste kennis en informatie. Veel meisjes begrijpen niet wat er gebeurt wanneer ze beginnen te menstrueren en hebben beperkte kennis over biologische processen.

Door middel van onderwijsinitiatieven is Essity een stem geworden voor voorlichting over menstruatie, hygiëne, gezondheid en welzijn. Het bedrijf ondersteunt een aantal programma’s voor meisjes met betrekking tot menstruatie en fysieke ontwikkeling in regio’s over de hele wereld, zoals Zuid-Amerika, Azië, Latijns-Amerika, Afrika en Europa. De programma’s zijn verbonden aan de merken van Essity, zoals Libresse en Saba, en zijn opgezet als basis voor langdurige onderwijsinspanningen en echte, meetbare resultaten. 

  • Libresse: Het schoolprogramma van Libresse onderwijst Russische schoolmeisjes over de lichamelijke en emotionele veranderingen die meisjes doormaken tijdens de puberteit, en toont het positieve verband aan tussen hygiëne, de juiste sanitaire producten en een goede levensstijl. Honderdduizenden meisjes hebben al baat gehad bij het programma sinds de introductie in 2006.

 

  • Saba: Met het doel om jonge meisjes voor te lichten en relevante informatie te bieden over hun menstruatie en de veranderingen die ze ervaren tijdens de puberteit, gaat Saba ieder jaar langs bij scholen om een interactieve presentatie te geven aan tienermeisjes van 9 tot 13 jaar oud. Hier wordt alles uitgelegd wat ze moeten weten over deze nieuwe fase in hun leven.

Een omgeving van steun creëren

Naast meisjes te onderwijzen over menstruatie is het belangrijk om hun families, docenten en gemeenschappen te informeren over dit onderwerp om verkeerde aannames weg te nemen en te helpen een omgeving van steun te creëren, waarin menstruatie openlijk kan worden besproken zonder schaamte of stigma.

Wanneer meisjes worden voorgelicht en worden aangemoedigd om hun menstruatie zonder schaamte aan te pakken, hebben ze meer zelfvertrouwen over hun lichaam en de veranderingen die optreden. En als meer vrouwen geïnformeerd zijn en de kracht zijn gegeven om menstruatie al vroeg te bespreken, worden de obstakels voor toekomstige ontwikkeling weggehaald en zal er in samenlevingen van over de hele wereld een positieve verandering optreden.