We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden op Essity.com. Lees meer over de cookies die we gebruiken en hoe je je instellingen kunt wijzigen:

Essity B 284.1 (+4.9 SEK) on 18-Sep-2019 17:29

Select region


Global Site


Girl blowing dandelion seeds

Ondanks de waarde van goede of verbeterde hygiëne en voorlichting zijn er sterke machten in de vorm van taboes en stigma’s die de vooruitgang hinderen. Maar welke machten duwen in de tegenovergestelde richting, en gaan vooruit in plaats van terug?

We leven in een tijd waarin innovatie en nieuwe denkwijzen veranderingen brengen in de manier waarop we leven. Dit gebeurt overal om ons heen. Het lijkt wel alsof alles – van de manier waarop we bankieren tot de manier waarop we media gebruiken of belasting betalen – opnieuw wordt ontworpen, gerangschikt en gedigitaliseerd om meer toegankelijk en betaalbaar te worden. En met een steeds toenemende toegang tot het internet en steeds lagere kosten voor mobiele telefoons, vinden ontwikkelingen sneller plaats dan ooit tevoren. Dus wat betekent dit voor de toekomst van hygiëne?

Hoe kunnen innovatie en technologie fungeren als probleemoplossers en drijfveren voor verandering? En welke nieuwe gedragingen en manieren van communicatie worden hierdoor mogelijk gemaakt om de stilte rondom hygiënekwesties te doorbreken?

Kwestie: Laat niemand achter – Vooruitgang in India

Meer dan 400 miljoen van de 1,2 miljard inwoners van India leven in armoede, en India heeft het grootste aantal mensen ter wereld die in de openlucht 'naar de wc gaan'. Maar de zaken staan op het punt te veranderen: de premier van India, Narendra Mod heeft sanitatie en hygiëne de hoogste prioriteit gegeven.

Dankzij de missie Swachh Bharat (Schoon India) van de overheid is er het doel om tegen 2019 te hebben afgerekend met vrije ontlasting, veel eerder dan de datum die het VN Duurzame Ontwikkeling heeft gesteld, namelijk 2030. Het programma wordt ondersteund door het Global Sanitation Fund (GSF) en heeft een grote rol gespeeld in het vaststellen van methoden en praktijken om de verwezenlijking van de missie Swachh Bharat mogelijk te maken. Tussen 2011 en 2015 zijn er voor 726.000 mensen zones verzorgd die ‘open defecation-free’ (ODF) moeten blijven. Ook hebben twee miljoen mensen toegang gekregen tot verbeterde toiletten en 3,24 miljoen mensen tot faciliteiten voor handen wassen.

In 2015 ondersteunde het GSF-programma het Ministerie van Drinkwater en Sanitatie bij de organisatie van de conferentie ‘IndovationIII’, voor de ontwikkeling en verspreiding van duurzame WASH-technologieën ter ondersteuning van Swachh Bharat. De conferentie bracht vertegenwoordigers van alle staatsoverheden samen. Ongeveer 30 innovators lieten hun producten zien en er werd een handboek voor innovatieve technologieën uitgegeven.

Boy Washing hands

Lees het volledige verslag Hygiene Matters