We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden op Essity.com. Lees meer over de cookies die we gebruiken en hoe je je instellingen kunt wijzigen:

Essity B 287.5 (-5.4 SEK) on 23-Oct-2019 17:29

Select region


Global Site


Town view India

Veel van ons nemen goede persoonlijke hygiëne en toegang tot fundamentele sanitaire voorzieningen, zoals schoon water of toiletten, voor lief. Maar wat gebeurt er als de toegang tot deze dingen beperkt is? Wat als je geen toegang hebt tot schoon water of toiletten, of geen geld hebt voor hygiëneproducten? 

Persoonlijke hygiëne is een probleem dat sterk verband houdt met onderwijs en sociaal-economische ontwikkeling. Goede hygiënepraktijken zijn noodzakelijk voor universele deelname aan onderwijs, de werkplek en de ontwikkeling van een maatschappij als geheel.

De waarde van goede hygiëne is niet beperkt tot basisvoorzieningen of ontwikkelingslanden. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken tonen de waarde van goede handhygiëne aan met betrekking tot het verminderen van in het ziekenhuis opgelopen infecties, zoals MRSA (Methicilline-resistente Staphylococcus aureus, een bacterie die bestand is tegen veel antibiotica), wat ook een groot probleem is in de moderne gezondheidszorg. In de VS waren er naar schatting van de Centers for Disease Control and Prevention 722.000 gevallen van in het ziekenhuis opgelopen infecties in 2011. Hiervan zijn 75.000 patiënten gestorven.

Kwestie: Handhygiëne op kleuterscholen vermindert ziekte

Kinderen lesgeven over hygiëne vormt een goede investering voor hun gezondheid. Bij een samenwerkingsproject van Essity en Vinda in Shenzhen, China werd aangetoond dat met goede hygiënegewoonten het risico op kinderziekten zoals ‘Hand-foot-mouth disease’ (HFMD) met 60% kan worden verlaagd.

Het programma duurde zes maanden en omvatte meer dan 8000 kinderen en bijna 650 leraren op 18 kleuterscholen in Shenzhen, China. Het onderzoek werd uitgevoerd door het Shenzhen Center of Disease Control en het Erasmus MC van Rotterdam. Essity en Vinda ondersteunden het programma met dispensers, zeep en papieren handdoeken van Essity’s wereldwijde merk Tork, en met de antibacteriële vochtige doekjes van Vinda.

Om goede gewoonten van handhygiëne aan te moedigen werd de aandacht op de kleuterscholen gericht op het handen wassen en kregen de kinderen les over handhygiëne. Ook konden ze oefenen met behulp van “Ella’s handen wassen avontuur,” een app die voor het merk Tork werd ontwikkeld om kinderen te leren hun handen goed te wassen om vuil en bacteriën te verwijderen. Uit evaluaties van het programma bleek dat het erg succesvol was.

‘Hand-foot-mouth disease’ (HFMD) is een veelvoorkomende besmettelijke ziekte onder kinderen van 0 tot 6 jaar, veroorzaakt door een enterovirus als EV71 of CoxA16. Het programma wees uit dat door goede handhygiëne het risico van HFMD bij kinderen met wel 60% kan worden verlaagd.

handwashing-in-preschool-china.JPG

Lees het volledige verslag Hygiene Matters