We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden op Essity.com. Lees meer over de cookies die we gebruiken en hoe je je instellingen kunt wijzigen:

Essity B 292.2 (-2.1 SEK) on 22-Aug-2019 15:09

Select region


Global Site


UN-Foundation-Logo.jpg

Voor het derde jaar op rij was Essity de deelnemende partner bij de jaarlijkse Global Leadership Dialogue van The United Nations Foundation (UNF). 

Met een sterke nadruk op actie, wat wordt weerspiegeld in de titel “From dialogue to action”, bespraken we wat voor effect de Duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN (SDG’s) kunnen hebben op gezondheid en hygiëne en ook hoe ze kunnen leiden tot zakelijke kansen. Het was bemoedigend om te zien hoeveel vooruitgang we hebben geboekt in zekere gebieden, maar aangezien er naar schatting 4,5 miljard mensen geen toegang hebben tot veilig beheerde sanitaire voorzieningen, is het duidelijk dat we ideeën en perspectieven moeten blijven delen en concrete actie moeten ondernemen. De vergadering werd gehouden op het VN-hoofdkantoor in New York en vormde een gelegenheid om het bedrijfsleven, overheden, autoriteiten, het maatschappelijk middenveld en NGO’s samen te brengen om ervaringen en perspectieven uit te wisselen over hoe de internationale duurzame ontwikkelingsdoelen kunnen worden behaald. 

Over The United Nations Foundation (UNF)

The United Nations Foundation (UNF) werd in 1998 gelanceerd door een gift van $ 1 miljard van mediamagnaat Ted Turner, oprichter van CNN. Het is de grootste bron van particuliere financiering voor de Verenigde Naties (VN), ondersteunt de missies van de organisatie en moedigt andere donateurs aan om de acties en programma’s van de VN te ondersteunen. 

De financiering van UNF helpt bij het aanpakken van kwesties van kindergezondheid, klimaatverandering, energie, duurzame ontwikkeling, technologie, vrouwen, meisjes en populatie. De UNF verbindt het werk van de VN met anderen van over de hele wereld, en mobiliseert de energie en deskundigheid van bedrijven en niet-gouvernementele organisaties om de VN te helpen bij kwesties zoals klimaatverandering, wereldwijde gezondheid, vrede en veiligheid, empowerment voor vrouwen, armoedebestrijding, toegang tot energie, en de relaties tussen de VS en de VN.