We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden op Essity.com. Lees meer over de cookies die we gebruiken en hoe je je instellingen kunt wijzigen:

Essity B 304.2 (+4.7 SEK) on 13-Nov-2019 12:48

Select region


Global Site


In ‘Hand to Hand’ (Hand in hand) krijgen we inzicht in de alledaagse levens van mensen uit verschillende delen van de wereld, waarvan velen in conflict- of rampgebieden leven. Wat ons allemaal verbindt, ongeacht de levenssituatie, is de behoefte aan de essentiële benodigdheden voor dagelijkse hygiëne en gezondheid. Deze expositie van Essity en Fotografiska omvat verhalen van Paul Hansen, een van de meest gerespecteerde journalistieke fotografen ter wereld en winnaar van de World Press Photo 2013, bedoeld om bewustzijn te creëren over de vitale behoefte aan toegang tot hygiëne en water.

Levens redden en infecties verminderen

Dagelijks kunnen de levens van 500 kinderen met diarree worden gered door toegang tot schoon water en zeep. 70% van de infecties gerelateerd aan de gezondheidszorg kan worden verminderd door betere hygiënepraktijken.

Paul-Hansen-2880x1300.jpg

Paul Hansen

Luister naar de persoonlijke ervaringen van fotograaf Paul Hansen over het belang van hygiëne en toegang tot algemene hygiënevoorzieningen.

Girl with hand in sink.jpg

Hygiëne in scholen

De expositie omvat ook een school in Engeland die werd vastgelegd door fotografe Åsa Sjöström, die binnen dezelfde traditie werkt als Paul Hansen. De school is onderdeel van een groter initiatief om kinderen op jonge leeftijd het belang van persoonlijke hygiëne bij te brengen, en dat het belang van nette toiletfaciliteiten op scholen behandelt.

Digitale expositie

Voor mensen die niet naar het museum kunnen reizen, hebben we een online ervaring gecreëerd. Hier kunt u zelf waar en wanneer u dat uitkomt foto’s, inzichten en verhalen bekijken. We hebben ook achtergrondmateriaal en inzichten opgenomen die wij hebben verworven met onze tweejaarlijkse enquête over hygiëne en gezondheid op gebieden zoals menstruatie, incontinentie en hygiëne thuis. Kies een taal:

Engels | ZweedsDuits | FransNederlands | Spaans | Russisch

Hygiene & Health Report 2018/19

In het rapport wordt het belang benadrukt om prioriteit te geven aan hygiëne en gezondheid gedurende de hele levensloop. Er wordt aangetoond hoe inzet hiervoor niet alleen kan bijdragen aan het persoonlijke welzijn van mensen maar ook aan maatschappelijke ontwikkeling, bijvoorbeeld de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN. 

Het rapport heeft ook als doel om publieke beleidskwesties te beïnvloeden om de standaarden voor hygiëne en gezondheid wereldwijd te verbeteren.

Lees het rapport:
Engels | Frans | Spaans | Zweeds | Russisch | Duits

“Fotografiska for Life”

We kondigen met trots onze samenwerking met Fotografiska aan. Samen met Fotografiska willen wij het bewustzijn vergroten en een gesprek aangaan met mensen over het belang van hygiëne en de hierbij behorende sociale problemen.

Onze eerste tentoonstelling ging op 8 november 2017 van start met ‘Hygiene, A Circle of Life’ van de Zweedse fotografe Ida Borg. De tweede tentoonstelling “Hand to Hand” is bij Fotografiska in Stockholm te zien van 27 september tot 16 december 2018.