We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden op Essity.com. Lees meer over de cookies die we gebruiken en hoe je je instellingen kunt wijzigen:

Essity B 299.6 (-4.7 SEK) on 12-Nov-2019 17:30

Select region


Global Site


03_01_01_01.tif

Iedere dag sterven 1400 kinderen aan diarree, hoewel er veel gedaan kan worden om met simpele maatregelen de verspreiding van infectieziekten tegen te gaan. Dergelijke onrustbarende feiten brengen Essity ertoe om over de hele wereld mensen voorlichting te bieden over handen wassen, met speciale nadruk op makkelijke en effectieve manieren om hygiëne voor kinderen te verbeteren.

Als wereldwijde marktleider op het gebied van hygiëne en gezondheid geven wij voorlichting en leveren wij de benodigdheden voor een goede handhygiëne aan miljoenen mensen over de hele wereld.
 
Hand-, voet- en mondziekte (afgekort HVMZ) is een veel voorkomende infectieziekte bij kinderen van 0 tot 6 jaar. In 2008 werden meer dan 2,5 miljoen mensen erdoor getroffen in China en Taiwan. Uit onderzoek is gebleken dat goede gewoontes met betrekking tot handhygiëne het aantal gevallen van HVMZ aanzienlijk kan verminderen. In de daaropvolgende jaren bleef HVMZ een veel voorkomende ziekte. Daarom zijn we in 2015 een samenwerking aangegaan met het Shenzhen Center of Disease Control en het Erasmus Universitair Medisch Centrum in Rotterdam om de handhygiëne te verbeteren in 18 peuterklassen met meer dan 8000 kinderen in Shenzhen, China. We hebben voorlichting gegeven over goede handhygiëne aan kinderen, leraren en ouders en hoogwaardige zeep- en papierdispensers van Tork geleverd. Na zes maanden was het risico op hand-, voet- en mondziekte (HVMZ) met maar liefst 60% afgenomen. Het Ella-lespakket voor handen wassen vormde een belangrijk onderdeel van de training in Shenzhen. Het was net als alle andere materialen vertaald naar het Chinees. Het Ella-lespakket voor handen wassen is ontwikkeld door Tork als onderdeel van zijn hygiëneprogramma. Het is speciaal samengesteld om kinderen van 2 tot 6 jaar te leren hoe ze hun handen goed moeten wassen. Het lespakket omvat een interactieve app, een verhalenboek, posters en nog veel meer. Al het lesmateriaal heeft maar één doel: jonge kinderen op een speelse en intuïtieve manier leren hoe ze hun handen moeten wassen. Het materiaal is ook ontwikkeld om het leuk te maken voor leraren om dit de kinderen te leren. Voor oudere kinderen van 6 tot 12 jaar heeft Tork een ander lespakket dat is gericht op wanneer en waarom je je handen moet wassen en drogen. Dit is de volgende stap om ervoor te zorgen dat ze hun handen wassen wanneer het nodig is.

Handen wassen is de belangrijkste en ook de makkelijkste en meest praktische manier om te voorkomen dat infecties zich verspreiden door contact tussen twee personen.

“Wij geloven dat het belangrijk is om goede gewoonten vroeg aan te leren, vooral als het gaat over handhygiëne. Daarom hebben wij een gratis lessenpakket samengesteld, dat overal ter wereld beschikbaar is, om te helpen jonge kinderen op een leuke manier te leren hoe zij hun handen moeten wassen,” zegt Jenny Logenius, wereldwijde manager merkinnovatie bij Tork en Essity.
 
De app Ella's handenwasavontuur is al in meer dan 108 landen gratis gedownload. De app is in Mexico al bij vele projecten met succes ingezet, waaronder voor het verbeteren van de handhygiëne van kinderen in arme gemeenschappen in Mexico-Stad. 
 
“Handen wassen is de belangrijkste en ook de makkelijkste en meest praktische manier om te voorkomen dat infecties zich verspreiden door contact tussen twee personen. Goede gewoontes op het gebied van handen wassen zijn vooral in Mexico van cruciaal belang, omdat daar problemen met het maagdarmstelsel en de luchtwegen zeer vaak voorkomen,” zegt dr. Antonio Arista, kinderarts in het Hospital General van Mexico-Stad, die met Essity samengewerkt heeft op het gebied van handen wassen.
 
Ook in beter ontwikkelde landen blijft handhygiëne een serieus probleem, vooral als we kijken naar de verspreiding van infecties. 20% van de luchtweginfecties (zoals een gewone verkoudheid) kan voorkomen worden door goed de handen te wassen.
 
Wij geloven dat we een belangrijke rol spelen om de lat hoger te leggen voor wat betreft basishygiëne wereldwijd. Wij zetten ons in om een verschil te maken door scholen over de hele wereld te blijven ondersteunen door kennis te delen, voorlichting te geven en hen te voorzien van veilige en duurzame hygiëneproducten van hoge kwaliteit.

Laten we het hebben over hygiëne en #essentials voor de gezondheid.
 
Bronnen: