We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden op Essity.com. Lees meer over de cookies die we gebruiken en hoe je je instellingen kunt wijzigen:

Essity B 218.2 (-2.2 SEK) on 20-Nov-2018 13:09

Select region


Global site


We kondigen met trots onze samenwerking met Fotografiska aan. Samen met Fotografiska willen wij het bewustzijn vergroten en een gesprek aangaan met mensen over het belang van hygiëne en de hierbij behorende sociale problemen.

Fotografiska is een internationaal ontmoetingspunt waar alles om fotografie draait. Samen met Fotografiska zijn we een driejarig partnerschap aangegaan om sociale kwesties bespreekbaar te maken en dialoog aan te moedigen over belangrijke hygiëne- en gezondheidsonderwerpen. Fotografiska is een internationaal ontmoetingspunt waar alles om fotografie draait. 

Het museum ligt in hartje Stockholm en heeft een expositieruimte van 2.500 vierkante meter. Per jaar vinden er 4 grote exposities plaats en ongeveer 15-20 kleinere exposities. ‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’ is een bekende uitdrukking, en samen zullen we met artistieke invloeden en verhalen onderwerpen aanstippen die op verschillende manieren belangrijk zijn voor mensen. 

‘Fotografiska for Life’ is het thema waarmee het museum al verscheidene jaren bewustzijn creëert en aanzet tot gesprekken, met beelden en fotografie als belangrijkste medium. Fotografie is een kunstvorm met een veelbelovende toekomst; het wordt steeds belangrijker voor mensen en het geeft ze inspiratie en kracht.

Fotografiska is een van de populairste bezienswaardigheden van Stockholm en trekt jaarlijks 500.000 bezoekers, met ook een groot aantal volgers op sociale media zoals Facebook en Instagram. Door deze artistieke vorm van verhaalvertelling te combineren met de inzichten en initiatieven van Essity’s Hygiene Matters hebben we een sterk gezamenlijk platform om een brede groep invloedrijke mensen in de maatschappij te bereiken, en gesprekken te stimuleren op een breder platform.

De eerste tentoonstelling gaat in november 2017 van start in Stockholm, en in 2017/2018 zullen we samen nog twee tentoonstellingen opzetten op nieuwe locaties in de VS en het VK.

Meer informatie over Fotografiska

HygieneACircleOfLife-Cover.jpg

Essity en Fotografiska lanceren de tentoonstelling "Hygiene – A Circle of Life"

Dit is de eerste van drie tentoonstellingen die gehouden zullen worden over een periode van drie jaar. Kom meer te weten over het initiatief en luister naarwat andere mensen weten over hygiëne met betrekking tot menstruatie en incontinentie.

Meer informatie
_1RR3023.jpg

Digitale ervaring

Voor mensen die niet naar het museum kunnen reizen, hebben we een online ervaring gecreëerd. Hier kun je zelf waar en wanneer jou dat uitkomt foto’s, inzichten en verhalen bekijken. We hebben ook achtergrondmateriaal en inzichten opgenomen die wij hebben verworven met onze tweejaarlijkse enquête over hygiëne en gezondheid op gebieden zoals menstruatie, incontinentie en hygiëne thuis. Kies een taal:  

Engels    Frans    Duits    Zweeds    Spaans

VoicesAboutHygiene-2880x1300.jpg

Mensen over “Hygiene - A Circle of Life”

Luister naar quotes van panelleden van de Norrsken Foundation, Gapminder, Water Supply and Sanitation Collaborative Council en Essity. En maak kennis met Edwina White die vertelt over haar persoonlijke situatie en ervaring in het omgaan met incontinentie voor meerdere jaren.

Meer informatie
_2RR1639-1.jpg

Paneldiscussie over het belang van hygiëne

Laat je inspireren en luister naar de volledige paneldiscussie over hygiëne als een belangrijke onderscheidende factor voor wereldwijde sociale, ecologische en economische ontwikkeling tijdens elke fase van het leven.

Bekijk de volledige paneldiscussie
Fotografiska-logo.jpg

Meer informatie over “Fotografiska for Life”