We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden op Essity.com. Lees meer over de cookies die we gebruiken en hoe je je instellingen kunt wijzigen:

Essity B 284.3 (+3.2 SEK) on 16-Sep-2019 12:29

Select region


Global Site


Essity-History.jpg

Essity werd op 15 juni 2017 geregistreerd bij Nasdaq Stockholm. Hiervoor waren we SCA, opgericht in Zweden in 1929. Onze expertise op het gebied van hygiëne begon met de werving van het Zweedse bedrijf Mölnlycke in 1975. Via Mölnlycke gaat onze oorsprong helemaal terug naar 1849.

Vanaf 1975 groeide ons hygiëne- en gezondheidsbedrijf verder uit met een aantal overnames en meerdere joint ventures. In de decennia sinds 1975 hebben we onze hygiëne- en gezondheidsinspanningen versterkt en ingezet op houtvezelproducten, en zijn we voorop gegaan met baanbrekende productontwikkeling in al onze productgebieden van hygiëne en gezondheid.

In 2017 heeft Essity BSN Medical overgenomen, een toonaangevend bedrijf van medische oplossingen dat producten ontwikkelt voor wondverzorging, compressietherapie en orthopedie. Deze stap in de medische wereld zal in combinatie met onze voortdurende inspanningen voor hygiëne nog meer waarde creëren voor miljoenen mensen van over de hele wereld.

Bij elke stap in onze evolutie zijn we dicht bij onze klanten en gebruikers gebleven en hebben we belangrijke inzichten omgezet in oplossingen die voldoen aan de hygiëne- en gezondheidsbehoeften van vandaag en morgen.

De naam Essity komt voort uit de woorden ‘essentials’ en ‘necessities’. Hygiëne en gezondheid vormen de essentie van welzijn. Betere hygiëne en gezondheid zijn noodzakelijk voor een beter leven, en onze producten en oplossingen spelen een essentiële rol bij het verbeteren van welzijn. Dit is wat we doen bij Essity. En daarom heten we Essity.