We’re using cookies to give you the best experience possible of Essity.com. Read more about the cookies we use and how to change your settings:

Essity B 227.7 (+1.5 SEK) on 15-Aug-2018 17:29

Select region


Global site


Older_woman_washing_hands_in_bathroom__5.tif

Essity is een wereldwijde leider op het gebied van persoonlijke hygiëne. Het gebied Personal Care omvat incontinentieproducten, vrouwelijke hygiëne, babyverzorging en medische oplossingen.

Voor de overname van BSN medical had Essity al aanzienlijke verkoopcijfers binnen de gezondheidszorg dankzij institutionele klanten op het gebied van incontinentiezorg. Essity ontwikkelt, produceert en verkoopt incontinentieproducten, babyluiers en verzorgingsproducten voor vrouwen. Medical Solutions is vanaf de overname van BSN medical op 3 april 2017 onderdeel van Essity en is vanaf Q2 2017 toegevoegd aan Personal Care. Het onderdeel omvat producten voor wondverzorging, compressietherapie en orthopedie.

Binnen deze productsegmenten biedt Essity tevens producten zoals vochtige doekjes, zeep, lotion, babyolie en wattenschijfjes. Deze producten worden verkocht onder de internationale en regionale merken van Essity, zoals Cutimed, Delta, Jobst, Leukoplast, Libero, Libresse, Nosotras, Saba en TENA, maar ook onder winkelmerken. De distributiekanalen van de producten zijn de detailhandel, online verkoop, ziekenhuizen, apotheken, zorginstellingen en drogisten.

In 2016 bedroeg de netto-omzet op het gebied van Personal Care ongeveer SEK 34 miljard, wat goed is voor 33% van Essity’s netto-omzet in 2016. Het toonaangevende merk voor incontinentieproducten, TENA, is het grootste merk binnen Personal Care: een ‘miljardenmerk’ met een jaarlijkse netto-omzet van meer dan SEK 15 miljard. Aan het einde van het jaar produceerde Essity in 27 fabrieken in 21 landen. BSN medical heeft 15 productielocaties in 11 landen.

Omzet 2016
SEK 33.651 mln

Omzet 2016

Organische verkoopgroei 2016

+3%

Aangepaste EBITA-marge 2016

12,7%