We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden op Essity.com. Lees meer over de cookies die we gebruiken en hoe je je instellingen kunt wijzigen:

Essity B 278.6 (+6.6 SEK) on 26-Apr-2019 17:29

Select region


Global Site


Essity’s productsegment Medical Solutions komt voort uit de overname van BSN medical, een toonaangevend bedrijf voor medische oplossingen dat op 3 april 2017 is verworven. BSN medical ontwikkelt, produceert en verkoopt producten op het gebied van wondverzorging, compressietherapie en orthopedie.

BSN medical is een innovatief bedrijf voor medische oplossingen met bekende merken zoals Leukoplast, Cutimed, JOBST, Delta en Actimove. Het segment Medical Solutions heeft sinds 31 december 2016 verkopen gerealiseerd in ongeveer 140 landen en productie in elf landen, en beschikt over ongeveer 6000 medewerkers. De grootste markten wat betreft omzet in 2016 waren Europa, Noord-Amerika en Azië / het Stille oceaan-gebied. De distributiekanalen zijn voornamelijk ziekenhuizen/specialisten, apotheken en drogisterijen. Essity’s werkzaamheden binnen het productsegment Medical Solutions heeft een verkooporganisatie van ongeveer 1650 medewerkers.


Volgend op de overname van BSN medical biedt Essity’s productsegment Medical Solutions producten en oplossingen op het gebied van wondverzorging, compressietherapie en orthopedie. Essity’s aanbod voor acute wondverzorging omvat een breed assortiment producten zoals operatietape, fixatieverband, operatieverband en klevende pleisters. Ook biedt het geavanceerde wondverzorging met producten voor het behandelen voor lastige of complexe verwondingen. Essity is binnen het productsegment de op drie na grootste speler ter wereld. Essity bekleedt in Europa de marktleiderspositie binnen het veld van acute wondverzorging en staat wereldwijd op nummer twee. Essity heeft het assortiment voor geavanceerde wondverzorging onlangs uitgebreid met pomptechnologie. Binnen de compressietherapie biedt Essity een breed assortiment aan flebologieproducten zoals compressiekousen, medische compressiekleding en lymfologische producten zoals drukverband, compressiezwachtels, kleding en pneumatische compressiepompen. Essity staat wereldwijd op nummer vier op het gebied van flebologieproducten en is de nummer één aanbieder van lymfologische producten ter wereld. Binnen de orthopedie biedt Essity een verscheidenheid aan producten op het gebied van breukbeheer (met onder andere gipstape, spalken en gipsaccessoires), fysiotherapie (ondersteunend verband en tape) en orthopedische zachte artikelen en braces, waaronder steunverband en tape. Essity bekleedt wereldwijd de hoogste marktpositie op het gebied van breukbeheer en fysiotherapie.

Strategie

De overname van BSN medical is een uitstekende strategische stap voor Essity en ondersteunt Essity’s visie voor het verbeteren van welzijn door middel van toonaangevende hygiëne- en gezondheidsoplossingen, twee velden die nauw met elkaar zijn verbonden. BSN medical bekleedt leidende marktposities in verschillende aantrekkelijke categorieën van medische producten en biedt een nieuw groeiplatform met mogelijkheden om de industrie in de toekomst te versterken. Essity’s incontinentie activiteiten, met het toonaangevende merk TENA, heeft soortgelijke positieve marktkenmerken, klant- en verkoopkanalen als BSN medical, waardoor er mogelijkheden bestaan voor versnelde groei door middel van kruisverkoop. BSN medical heeft een hoge cashconversie en een bedrijfsmodel met weinig activa.