We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden op Essity.com. Lees meer over de cookies die we gebruiken en hoe je je instellingen kunt wijzigen:

Essity B 284.1 (+4.9 SEK) on 18-Sep-2019 17:29

Select region


Global Site


De externe controle van Essity’s duurzaamheidsinspanningen neemt voortdurend toe. De keuze van fondsbeheerders en investeerders voor bedrijven met sterke duurzaamheidsresultaten hangt vaak af van externe indexen en rankings. Wij zijn er trots op dat ons bedrijf in verscheidene internationale indexen is opgenomen.

CDP

Essity is een van slechts vier bedrijven die in aanmerking komen voor de A-lijst van de CDP voor zowel Water als Bossen. CDP is de internationale non-profit die aanstuurt op duurzame economieën. 

WNF – Environmental Paper Company Index

Essity werd door het WNF erkend voor zijn leiderschap op het gebied van transparantie toen het bedrijf zijn ecologische voetafdruk publiceerde in de Environmental Paper Company Index 2016 van het WNF.

FTSE4Good Index

Het FTSE4Good is een marktindex die de resultaten meet van bedrijven die voldoen aan de wereldwijd aangenomen standaarden voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Essity staat sinds 2001 in de wereldwijde FTSE4Good-duurzaamheidsindex.

Global Compact

Essity heeft in 2008 het UN Global Compact ondertekend. Onze Communication on Process-verslagen (CoP) van 2008 en 2009 werden verkozen als vertegenwoordigers van Best Practice door Global Compact.

MSCI World ESG Index

Essity is opgenomen in de MSCI World ESG Index, een breed gediversifieerde globale aandelenindex bestaande uit bedrijven met hoge scores op het gebied van milieu, maatschappij en governance (Environmental, Social and Governance, ESG) ten opzichte van vergelijkbare bedrijven binnen de sector*.

Scandinavische duurzaamheidssterren

SIX STAR is een Scandinavische duurzaamheidsindex die in 2009 werd opgesteld door SRI-adviseurs van SIX en Ethix. Ons bedrijf staat in de top 25 van Zweedse bedrijven.

Nasdaq OMX

Essity is opgenomen in OMX GES Sustainability Nordic en OMX GES Sustainability Sweden, twee indexen voor verantwoorde investeringen opgesteld door Nasdaq OMX en GES Investment Services.

Kempen/SNS SRI Universe

Essity is opgenomen in Kempen SNS SRI Universe en heeft goedkeuring voor aandelen in het Orange SeNSe Fund.

ECPI

Essity maakt deel uit van de indexen van ECPI.

Vigeo