We’re using cookies to give you the best experience possible of Essity.com. Read more about the cookies we use and how to change your settings:

Essity B 220.3 (+1.3 SEK) on 25-Mar-2018 17:29

Select region


Global site


De externe controle van Essity’s duurzaamheidsinspanningen neemt voortdurend toe. De keuze van fondsbeheerders en investeerders voor bedrijven met sterke duurzaamheidsresultaten hangt vaak af van externe indexen en rankings. Wij zijn er trots op dat ons bedrijf in verscheidene internationale indexen is opgenomen.

CDP

Essity wordt erkend als wereldleider op het gebied van bedrijfsacties tegen klimaatverandering en is bekroond met een plaats op de Climate A-lijst van CDP, de internationale non-profitorganisatie die aanstuurt op een duurzame economie.

WNF – Environmental Paper Company Index

Essity werd door het WNF erkend voor zijn leiderschap op het gebied van transparantie toen het bedrijf zijn ecologische voetafdruk publiceerde in de Environmental Paper Company Index 2015 van het WNF. 

FTSE4Good Index

FTSE4Good-200x150.jpgHet FTSE4Good is een marktindex die de resultaten meet van bedrijven die voldoen aan de wereldwijd aangenomen standaarden voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Essity staat sinds 2001 in de wereldwijde FTSE4Good-duurzaamheidsindex.

Global Compact

GlobalCompact-200x150.jpg

Essity heeft in 2008 het UN Global Compact ondertekend. Onze Communication on Process-verslagen (CoP) van 2008 en 2009 werden verkozen als vertegenwoordigers van Best Practice door Global Compact.

MSCI World ESG Index

Essity is opgenomen in de MSCI World ESG Index, een breed gediversifieerde globale aandelenindex bestaande uit bedrijven met hoge scores op het gebied van milieu, maatschappij en governance (Environmental, Social and Governance, ESG) ten opzichte van vergelijkbare bedrijven binnen de sector*.

Scandinavische duurzaamheidssterren

SIX STAR is een Scandinavische duurzaamheidsindex die in 2009 werd opgesteld door SRI-adviseurs van SIX en Ethix. Ons bedrijf staat in de top 25 van Zweedse bedrijven.

Nasdaq OMX

OMXSUSTNC_2010.jpgEssity is opgenomen in OMX GES Sustainability Nordic en OMX GES Sustainability Sweden, twee indexen voor verantwoorde investeringen opgesteld door Nasdaq OMX en GES Investment Services.

Kempen/SNS SRI Universe

SRI-200x150.jpgEssity is opgenomen in Kempen SNS SRI Universe en heeft goedkeuring voor aandelen in het Orange SeNSe Fund.

ECPI

ECPI-200x150.jpgEssity maakt deel uit van de indexen van ECPI.

Vigeo

Ons bedrijf is opgenomen in de volgende duurzaamheidsfondsen van Vigeo: het Ethibel Sustainability Excellence Europe en het Ethibel Sustainability Excellence Global. 

*DE OPNAME VAN SCA IN EEN MSCI-INDEX EN HET GEBRUIK VAN LOGO’S, HANDELSMERKEN, SERVICEMERKEN OF INDEXNAMEN VORMEN GEEN SPONSORSCHAP, GOEDKEURING OF PROMOTIE VAN ESSITY DOOR MSCI OF EEN VAN ZIJN AANGESLOTEN ONDERNEMINGEN.  DE INDEXEN VAN MSCI ZIJN EXCLUSIEF EIGENDOM VAN MSCI.  MSCI EN DE INDEXNAMEN EN LOGO’S VAN MSCI ZIJN HANDELSMERKEN OF SERVICEMERKEN VAN MSCI OF ZIJN AANGESLOTEN ONDERNEMINGEN.

Contacts

Patrik Isaksson

Vice President Environmental Affairs, Voorzitter van de Milieucommissie

patrik.isaksson@essity.com
Direct: +46 8 788 51 04