We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden op Essity.com. Lees meer over de cookies die we gebruiken en hoe je je instellingen kunt wijzigen:

Essity B 284.4 (+3.3 SEK) on 16-Sep-2019 11:49

Select region


Global Site


Een van de grootste uitdagingen in ons werk om bij te dragen aan een circulaire maatschappij, is de verantwoordelijke omgang met productie en het afval na gebruik door de consument. Essity heeft een nieuw ambitieus doel voor productieafval en is begonnen met een service om papieren handdoeken te recyclen.

Nieuw leven voor papieren handdoeken

Essity en tissuemerk Tork hebben de verantwoordelijkheid op zich genomen om de milieu-ambities van klanten om te zetten in concrete maatregelen en resultaten. De meest recente bijdrage is een nieuwe, unieke service voor het recyclen van papieren handdoeken voor klanten zoals grote kantoren, universiteiten en luchthavens. Tot nu toe was het lastig om handdoeken te recyclen, voornamelijk vanwege hygiëne-eisen en technische obstakels.

Met deze nieuwe service worden de handdoeken van klanten verzameld en naar een lokale fabriek van Essity gestuurd, waar ze worden omgevormd tot nieuwe papierproducten. In 2016 werden er twee pilotprojecten uitgevoerd in Duitsland en Nederland, met zeer goede resultaten. De service zal in 2017 aan meer klanten worden aangeboden.

De recycleservice vormt een belangrijke bijdrage aan een meer circulaire en duurzame samenleving.

Nieuwe service voor het recyclen van papieren handdoeken (afbeelding)