We’re using cookies to give you the best experience possible of Essity.com. Read more about the cookies we use and how to change your settings:

Essity B 218.8 (-2.3 SEK) on 22-Jun-2018 16:19

Select region


Global site


Een van de grootste uitdagingen in ons werk om bij te dragen aan een circulaire maatschappij, is de verantwoordelijke omgang met productie en het afval na gebruik door de consument. Essity heeft een nieuw ambitieus doel voor productieafval en is begonnen met een service om papieren handdoeken te recyclen.

Distributie van productieafval in 2016

Distributie van productieafval in 2016 (cirkeldiagram)

Een nieuw afvaldoel

De productie op onze locaties zou geen afval moeten genereren. Alles zou moeten worden afgehandeld als deel van een efficiënte ecocylus.

Het nieuwe doel stelt dat er in 2030 materiaal en energie moet worden gewonnen uit het afval van alle productielocaties. In de praktijk betekent dit dat we nieuwe manieren moeten vinden voor 600.000 extra ton aan afval. Na 2030 dient er niets meer naar stortplaatsen te worden gestuurd.

15 locaties geven al aan nul productieafval te hebben. Het nieuwe doel vraagt om een aantal maatregelen om tot geschikte manieren te komen om Essity’s verschillende soorten afval terug te winnen. Afvalbeheer is relatief lokaal gebonden – de omstandigheden verschillen afhankelijk van het soort afval en de infrastructuur voor afvalverwerking. De nieuwe oplossingen moeten ook worden aangepast op lokale omstandigheden.

15 locaties zonder productieafval in 2016: Ortmann, Oostenrijk; Stembert, België; Drummondville, Canada; Le Theil, Frankrijk; Kostheim, Neuss and Witzenhausen, Duitsland; Hoogezand en Suameer, Nederland; Valls, Spanje; Manchester, VK; Lilla Edet, Mölnlycke, Zweden; Istanbul 1 en 2, Turkije.