We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden op Essity.com. Lees meer over de cookies die we gebruiken en hoe je je instellingen kunt wijzigen:

Essity B 284 (+2.9 SEK) on 16-Sep-2019 12:39

Select region


Global Site


DSC_2955.jpg

Essity strijdt tegen klimaatverandering en vermindert de uitstoot van broeikasgassen door meer duurzame brandstoffen te gebruiken en d.m.v. programma’s voor energie-efficiëntie. Essity heeft toegezegd om zogenaamde Sciene Based Targets te ontwikkelen gebaseerd op de overeenkomst tijdens de Climate Meeting COP 21 in Parijs waarin is afgesproken om de wereldwijde uitstoot te verminderen om de temperatuurstijging onder de twee graden Celsius te houden.

Doelstellingen

  • Wij zullen de CO2 uitstoot van fossiele brandstoffen en van aangekochte elektriciteit en verwarming uiterlijk in 2020 met 20% verminderen, met 2005 als referentiejaar.

Minimale productinvloed

Het verminderen van klimaatinvloed draait niet alleen over investering in nieuwe productietechnologie. Net zo belangrijk is het verminderen van de invloed die het product heeft, en op deze manier bijdragen aan het duurzame ontwikkelingsdoel 12 van de VN, voor duurzame consumptie.

Essity werkt sinds begin jaren 1990 met levenscyclusanalyses, een volledige milieuanalyse van de waardeketen van een product: van grondstof, productie en transport tot gebruik en afvalbeheer. De koolstofvoetafdruk van onze hygiëneproducten is in recente jaren afgenomen en we blijven werken met grondstofefficiënte producten en nieuwe services voor klanten.

Het ontwerpen van producten die zorgen voor minder gebruik is een effectieve manier om de invloed op het milieu te verminderen. De dispenser van Tork XPressnap is zo ontworpen dat klanten slechts één servet per keer kunnen pakken, en hiermee kunnen we 25% minder servetverbruik garanderen. Tork SmartOne is nog een voorbeeld waarbij het verbruik van tissue met 40% wordt verminderd. TENA Solutions is een service waarmee we verpleeghuizen kunnen helpen om hun incontinentieverzorging te optimaliseren door middel van een uitgebreide analyse. Het resultaat is verbeterd welzijn voor zorgontvangers, minder afval en lagere totale kosten.