Essity B 296.4 (+3.4 SEK) on 01-Apr-2023 17:29

Merken


Wat we doen

Door efficiënt om te gaan met grondstoffen verminderen we onze impact op het milieu in de hele waardeketen. We streven continu naar het verbeteren van onze  energie efficiëntie en het verlagen van de klimaatimpact van onze producten, door bijvoorbeeld te investeren in nieuwe technologie bij onze productiefaciliteiten.

Essity heeft in Cuijk de afzuigsystemen in de tissuemachine vervangen door een nieuw, milieuvriendelijk systeem. Energie efficiëntie is daardoor met 10% verbeterd, en dat heeft geresulteerd in een verlaagde Co2 emissie. Ook is gas vervangen door biofuel in de stoomproductie van de fabriek. Deze maatregelen resulteerden in kostbesparingen en een jaarlijkse reductie in Co2 uitstoot van 13.000 ton. 

Essity heeft 7.7 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuw afvalwaterbehandelings systeem in Mannheim, Duitsland. De nieuwe technologie zal emissie van organische materialen in  afvalwater (COD) met 20% verminderen en biogas genereren om het gebruik van natuurlijk gas te vervangen als brandstof. Hiermee wordt de uitstoot van Co2 met 4.000 ton per jaar verminderd. het nieuwe afvalwaterbehandelings systeem vermindert ook het volume van productie afval en het gebruik van chemicaliën, wat resulteert in kostenbesparing.  

In 2017 heeft de Essity fabriek in de Finse stad Nokia een gedeeltelijk gesloten watersysteem gebouwd door grotere watertanks te installeren. Dit heeft geresulteerd in 25% minder waterverbruik (700.000 m3). Door water te hergebruiken dat al verwarmd is bespaart de fabriek ook energie,wat leidt tot kostenbesparingen en een lagere Co2 uitstoot.