We’re using cookies to give you the best experience possible of Essity.com. Read more about the cookies we use and how to change your settings:

Essity B 218.8 (-2.3 SEK) on 22-Jun-2018 16:19

Select region


Global site


Working in factory Mexico

Gezondheid en veiligheid op het werk zijn topprioriteiten – niemand moet zijn/haar gezondheid op het spel zetten op het werk. We geven dezelfde aandacht aan de fysieke werkomgeving als aan het behouden van een cultuur waarin veiligheid voorop staat.

Doelstelling

  • Ons doel is om nul ongevallen op de werkplek te hebben, en tussen 2014 en 2020 willen we onze ongevallenfrequentie met 50% verminderen.

  • Alle eigen en gezamenlijke activiteiten worden gecertificeerd volgens OHSAS 18001 in 2020.

De visie van Essity: nul ongevallen op de werkplek

Essity heeft een visie voor ogen om nul ongevallen op de werkplek te hebben. Om dit doel te behalen moet het bedrijf doorgaan met het verminderen van de frequentie van ongevallen, oftewel het aantal ongevallen per miljoen gewerkte uren. Ons doel om de frequentie van ongevallen te verminderen met 25% tussen 2011 en 2016 werd al in 2014 behaald. Nu hebben we een nieuwe doelstelling bepaald voor de periode tussen 2014 en 2020. We willen onze ambities aanzienlijk vergroten; onze nieuwe doelstelling is dan ook om de frequentie van ongevallen te verminderen met 50%.

In september 2016 namen meer dan 30.000 medewerkers deel aan onze tweede Global Safety Week. Het thema was ‘Vrienden op het werk – samen zijn we veiliger’.

Er vonden verschillende activiteiten plaats over de hele wereld. Zo zijn de nooddiensten op bezoek geweest, hebben de medewerkers naar inspirerende lezingen geluisterd en hebben ze deelgenomen aan veiligheidsoefeningen die zowel leerzaam als leuk waren. De week omvatte ook wat onverwachte activiteiten, zoals een parcours met het thema ‘Slip-Trip-Fall’. Medewerkers werden aangemoedigd om verhalen te delen over vriendschap en veiligheid, zowel op het werk als buiten de werkplek.

Het is cruciaal dat iedereen zich bewust is van de risico’s, zijn of haar verantwoordelijkheid hiervoor neemt en voor elkaar opkomt om de veiligheid en tevredenheid op onze werkplekken te kunnen versterken. Iedereen dient het goede voorbeeld te geven, en onze managers en leiders dragen hiervoor natuurlijk extra verantwoordelijkheid. Ons Executive Management Team en veel andere managers namen deel aan de activiteiten om medewerkers de kans te bieden zich uit te spreken over veiligheid, en niet het minst om aan te geven dat veiligheid altijd een hoge prioriteit zal zijn bij Essity.

Contacts

Karin Henrikson

Vice President Compliance and Ethics

karin.henrikson@essity.com
Direct: +46 788 52 26