We’re using cookies to give you the best experience possible of Essity.com. Read more about the cookies we use and how to change your settings:

Essity B 236.9 (+1.5 SEK) on 17-Jan-2018 13:34

Select region


Global site


Windmills in forest

Essity zet zich op vele gebieden in om onze invloed op het milieu te verminderen. We gaan voortdurend zuinig te werk en spannen ons in om het effect van onze producten op het milieu te verminderen. We investeren in de productie van hernieuwbare energie en hebben gedetailleerde programma’s ingevoerd over hoe we energie kunnen besparen in onze fabrieken. Ook zetten we ons in om ons steentje bij te dragen bij het vervullen van de ambities van het COP21 Akkoord van Parijs over klimaatverandering.

Doelstellingen

  • Wij zullen de CO2 uitstoot van fossiele brandstoffen en van aangekochte elektriciteit en verwarming uiterlijk in 2020 met 20% verminderen, met 2005 als referentiejaar.

Minimale productinvloed

Het verminderen van klimaatinvloed draait niet alleen over investering in nieuwe productietechnologie. Net zo belangrijk is het verminderen van de invloed die het product heeft, en op deze manier bijdragen aan het duurzame ontwikkelingsdoel 12 van de VN, voor duurzame consumptie.

Essity werkt sinds begin jaren 1990 met levenscyclusanalyses, een volledige milieuanalyse van de waardeketen van een product: van grondstof, productie en transport tot gebruik en afvalbeheer. De koolstofvoetafdruk van onze hygiëneproducten is in recente jaren afgenomen en we blijven werken met grondstofefficiënte producten en nieuwe services voor klanten.

Het ontwerpen van producten die zorgen voor minder gebruik is een effectieve manier om de invloed op het milieu te verminderen. De dispenser van Tork XPressnap is zo ontworpen dat klanten slechts één servet per keer kunnen pakken, en hiermee kunnen we 25% minder servetverbruik garanderen. Tork SmartOne is nog een voorbeeld waarbij het verbruik van tissue met 40% wordt verminderd. TENA Solutions is een service waarmee we verpleeghuizen kunnen helpen om hun incontinentieverzorging te optimaliseren door middel van een uitgebreide analyse. Het resultaat is verbeterd welzijn voor zorgontvangers, minder afval en lagere totale kosten.

Contacts

Patrik Isaksson

Vice President Environmental Affairs, Voorzitter van de Milieucommissie

patrik.isaksson@essity.com
Direct: +46 8 788 51 04