We’re using cookies to give you the best experience possible of Essity.com. Read more about the cookies we use and how to change your settings:

Essity B 220.3 (+1.3 SEK) on 25-Mar-2018 17:29

Select region


Global site


fluffiber.jpg

Klanten en consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat alle onderdelen en vezels van een Essity-product door middel van verantwoord bosbeheer zijn gewonnen. Dit is de basis van ons doel voor vezels. Het is voor Essity van groot belang om ervoor te zorgen dat de ruwe houtbronnen, die worden gebruikt door het bedrijf, niet afkomstig zijn van controversiële bronnen.

Doelstellingen

  • Alle ruwe houtbronnen op basis van verse houtvezels die verwerkt zijn in onze producten worden gecertificeerd volgens FSC® of PEFC of voldoen aan de Controlled Wood-norm van FSC.

Iedereen die producten koopt van Essity moet zeker kunnen zijn van de oorsprong van het ruwe materiaal. Dit geldt voor alle houtvezel in het product, waaronder de verpakking. Alle verse vezels moeten voortkomen uit bossen die verantwoordelijk worden beheerd – bossen die onder goede arbeidsomstandigheden worden beheerd en waarbij de biodiversiteit wordt gerespecteerd.

Alle houtvezels moeten worden gecertificeerd volgens de normen van FSC® of PEFC™. Anderzijds moeten de vezels voldoen aan de eisen van de Controlled Wood-norm van FSC. Dit betekent dat de herkomst van de vezels moet worden beheerd door een onafhankelijke partij, zoals een auditor. Dit geldt ook voor producten die Essity koopt van andere leveranciers, zoals het verpakkingsmateriaal en haspels met grondstoffen.

“De vraag van consumenten is doorslaggevend en wij willen producten kunnen aanbieden waarvan we zeker weten dat deze op een duurzame manier zijn geproduceerd,” zegt Patrik Isaksson, Vice President, Environmental Affairs bij Essity.

VIA benadrukt waardevolle boscertificering

Essity’s banden met het Forest Stewardship Council (FSC®) zijn sterk en we geven prioriteit aan certificering van FSC. We spelen een actieve rol in het ontwikkelen van FSC en we financieren en nemen deel aan de Value and Impact Analysis (waarde- en invloedanalyse, VIA), een speciale evaluatie van het FSC. Het echte werk ging in 2016 van start.

Het doel van VIA is om vast te stellen hoe de invloed van FSC op de bosbouw en mensen kan worden gemeten en hoe de waarde van het certificaat het best kan worden gecommuniceerd. Een aantal stakeholders neemt hieraan deel, zoals de bosindustrie, non-profitorganisaties en onderzoekers.

Het gebruik van gecertificeerd vezel heeft een positieve invloed op het milieu en op de mensen die afhankelijk zijn van bossen. VIA ondersteunt onze ambitie om de positieve invloed die we hebben op de bosbouw en mensen over te brengen door middel van het FSC. VIA zal ook een methode ontwikkelen die wordt gebruikt om andere certificatiesystemen te evalueren vanuit het oogpunt van duurzaamheid.

Contacts

Patrik Isaksson

Vice President Environmental Affairs, Voorzitter van de Milieucommissie

patrik.isaksson@essity.com
Direct: +46 8 788 51 04