We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden op Essity.com. Lees meer over de cookies die we gebruiken en hoe je je instellingen kunt wijzigen:

Essity B 284.1 (+4.9 SEK) on 18-Sep-2019 17:29

Select region


Global Site


TGG_Icon_Color_12.png

Essity draagt bij aan een duurzame en circulaire gemeenschap. Het draait om het ontwerpen van oplossingen voor duurzame consumptie, en te voldoen aan de wensen van klanten en consumenten met betere, veiligere en milieuvriendelijke producten en diensten. 

Dit zal worden bereikt gedurende onze levensloop:
  • Voortdurende verbeteringen wat betreft de efficiëntie van grondstoffen bij producten, diensten en productie
  • Producten en diensten zijn ontworpen voor circulariteit
  • Essity volgt strikte procedures om ervoor te zorgen dat alle materialen en chemische stoffen in producten en de productie veilig zijn voor consumenten, klanten, medewerkers en het milieu. 

De weg vooruit

Essity zal nieuwe producten en diensten ontwikkelen en implementeren die voldoen aan de toekomstige eisen in een circulaire maatschappij.
 
We zullen de circulariteitsdoelen van Essity waarmaken, waarbij we streven naar verminderen, opnieuw gebruiken of recyclen. Dit betekent dat we huidig afval zullen omzetten in nieuwe grondstoffen.
 
We zullen ook partnerschappen aangaan voor afvalbeheer voor klanten en consumenten.
 
We zullen nieuwe bedrijfsmodellen en ondersteunende technologie creëren en onze klanten en consumenten voorlichten om hun gedrag aan te passen of te veranderen.
 
We richten ons ook op het versterken van duurzaamheidscommunicatie aan klanten en consumenten, en we ondersteunen en bevorderen duurzaamheidscriteria in praktijken van public procurement.

Uitkomst:

  • 42% van Essity’s innovaties hebben maatschappelijke en/of milieuverbeteringen opgeleverd.
  • 62% van alle materiaal en energie werd in 2017 gewonnen uit het afval van alle productielocaties.

Voorbeeld van partnerschap:

Ellen MacArthur Foundation en CE 100
WSSCC (Water Supply and Sanitation Collaborative Council)
Swedish Life Cycle Center

Essity’s innovatiedoelstelling voor mens en natuur:

Wij zullen betere, veilige en milieuvriendelijke oplossingen aan onze klanten leveren. We streven naar continue verbetering van het rendement van hulpbronnen en milieuprestaties gedurende de hele levenscyclus van nieuwe innovaties.
 
  • 1/3 van alle innovaties zijn innovaties voor mens en natuur.
  •  Alle afval uit materialen en energie moet tegen 2030 worden herwonnen