We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden op Essity.com. Lees meer over de cookies die we gebruiken en hoe je je instellingen kunt wijzigen:

Essity B 284.1 (+4.9 SEK) on 18-Sep-2019 17:29

Select region


Global Site


TGG_Icon_Color_15.png

Essity geeft iedere dag meer mensen de mogelijkheid om meer van het leven te genieten dankzij toegang tot duurzame hygiëne- en gezondheidsoplossingen en door voorlichting te geven.

We zijn toegewijd aan verantwoordelijk bosbeheer en we eisen dat onze leveranciers aan strenge criteria voldoen, die beschreven staan in onze wereldwijde leveranciersnormen.

De weg vooruit

Alle vezels die verwerkt zijn in onze producten worden gecertificeerd volgens FSC en/of PEFC of voldoen aan de Controlled Wood-norm van FSC.  
 
FSC/PEFC-certificering van eigen productie en leveranciers. Nieuwe doelstelling voor vezel gesteld en geïmplementeerd voor alle producten en verpakkingen.
 
Voortdurend zorgen voor verantwoordelijk gebruik van andere hernieuwbare ingrediënten en materialen zoals palmolie en hernieuwbaar plastic.

Uitkomst:

  • In 2017 werd er door derde partijen 3,7 miljoen ton aan verse vezel bezorgd als hout, pulp, verpakking, haspels en producten. 65% van de vezels was gecertificeerd door FSC/PEFC en bijna 35% voldeed aan de Controlled Wood-criteria van FSC.
  • Aan het einde van 2017 was 64% van Essity’s procurement-uitgaven afkomstig van leveranciers die toegewijd zijn aan de criteria omschreven in onze wereldwijde leveranciersnormen.

Voorbeeld van partnerschap:

FSC
 
 

Essity’s doelstelling voor vezels en grondstofwinning:

  • Alle verse vezels in onze producten moeten worden gecertificeerd volgens FSC® of PEFC™ of voldoen aan de Controlled Wood-norm van FSC.
  • We beoordelen al onze leveringswegen vanuit een totaal risicoperspectief. Ons streven is dat in 2020 100% van onze procurement-uitgaven afkomstig is van leveranciers die onze wereldwijde leveranciersnormen naleven.