We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden op Essity.com. Lees meer over de cookies die we gebruiken en hoe je je instellingen kunt wijzigen:

Essity B 219.6 (+3.6 SEK) on 15-Nov-2018 17:29

Select region


Global site


TGG_Icon_Color_15.png
Essity geeft iedere dag meer mensen de mogelijkheid om meer van het leven te genieten dankzij toegang tot duurzame hygiëne- en gezondheidsoplossingen en door voorlichting te geven.
We zijn toegewijd aan verantwoordelijk bosbeheer en we eisen dat onze leveranciers aan strenge criteria voldoen, die beschreven staan in onze wereldwijde leveranciersnormen.

De weg vooruit

Alle vezels die verwerkt zijn in onze producten worden gecertificeerd volgens FSC en/of PEFC of voldoen aan de Controlled Wood-norm van FSC.  
 
FSC/PEFC-certificering van eigen productie en leveranciers. Nieuwe doelstelling voor vezel gesteld en geïmplementeerd voor alle producten en verpakkingen.
 
Voortdurend zorgen voor verantwoordelijk gebruik van andere hernieuwbare ingrediënten en materialen zoals palmolie en hernieuwbaar plastic.

Uitkomst:

  • In 2016 werd er door derde partijen 2,6 miljoen ton aan verse vezel bezorgd als hout, pulp, verpakking, haspels en producten. 71% van de vezel was gecertificeerd door FSC/PEFC, 28% voldeed aan de Controlled Wood-criteria van FSC, en 1% was afkomstig van gecontroleerde leveranciers.
  • Aan het eind van 2016 was 46% van onze procurement-uitgaven afkomstig van leveranciers die toegewijd zijn aan de criteria omschreven in Essity’s wereldwijde leveranciersnormen

Voorbeeld van partnerschap:

FSC
 
VIA (waarde- en effectanalyse van certificeringsnormen)

Essity’s doelstelling voor vezelwinning en gedragscode (leveringsketen):

  • Alle ruwe houtbronnen op basis van verse houtvezels die verwerkt zijn in onze producten worden gecertificeerd volgens FSC® of PEFC™ of voldoen aan de Controlled Wood-norm van FSC.
  • We beoordelen al onze leveringswegen vanuit een totaal risicoperspectief. Ons streven is dat in 2020 100% van onze procurement-uitgaven afkomstig is van leveranciers die onze wereldwijde leveranciersnormen naleven.