Kroon op het werk

De opstart van de nieuwste productielijn is een belangrijke mijlpaal voor Ronald Knol, fabrieksdirecteur Essity Cuijk: “Essity kent wereldwijd vele productielocaties. Wij zijn enorm trots dat ervoor gekozen is om bij ons in Cuijk deze nieuwe machine te installeren en zien dit als een beloning voor de kwaliteit en efficiëntie van ons werk. Bovendien is hiermee de continuïteit en de werkgelegenheid van de fabriek gewaarborgd.” Ook komt er in de zomer van 2020 nog een nieuwe machine voor deze categorie producten.

Duurzaamheid en efficiëntie

Essity Cuijk investeerde fors in capaciteitsuitbreiding van de fabriek. Eerder zijn er nieuwe machines geïnstalleerd en werden bestaande productielijnen geoptimaliseerd met de modernste technieken om zo kostenefficiënter en sneller te kunnen produceren. Daarnaast zijn de diverse recycling processen onder de loep genomen met als doel de hoeveelheid afval tot een minimum te beperken en daarmee de duurzaamheid van de fabriek te vergroten. Essity Cuijk is sinds april 2019 ook eigenaar van IDC Maashaven wat voor een flinke vergroting van de opslagcapaciteit heeft gezorgd. Tijdens de opening afgelopen dinsdag werden ook deze successen gevierd. Na het openingsritueel kregen de gasten en medewerkers een rondleiding door de fabriek.

Bij de fabriek in Cuijk van het wereldwijde hygiëne- en gezondheidsbedrijf Essity werken momenteel 280 mensen. In de fabriek wordt papier geproduceerd en verwerkt tot tissue-producten als toiletpapier, keukenpapier en servetten. De producten worden vervolgens gedistribueerd naar groothandels en distributeurs in hygiëneproducten, de industrie, ziekenhuizen en zorginstellingen in de Benelux en Centraal Europa.

EINDE PERSBERICHT

Neem voor meer informatie contact op met Gertie Eikenaar, communications director Benelux (Gertie.Eikenaar@essity.com of +31 6 5124 8386 of +31 30 6984 638 ) of Charlotte van der Vijgh van Het PR Bureau (Charlotte.vandervijgh@hetprbureau.nl of +31 6 4712 5022 ).

_____________________________________________________________________________________________________

Over Essity

Essity is een vooraanstaand internationaal hygiëne- en gezondheidsbedrijf dat zich inzet voor het verbeteren van welzijn met producten en services voor dagelijks gebruik. De naam Essity is een combinatie van de woorden essentials en necessities. Ons duurzame businessmodel creëert waarde voor mens en natuur. Verkoop vindt plaats in ca. 150 landen via de toonaangevende internationale merken TENA en Tork, en andere sterke merken waaronder JOBST, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, Vinda en Zewa. Essity heeft ca. 47.000 medewerkers en de netto-omzet in 2018 bedroeg ca. SEK 118,5 miljard (EUR 11,6 miljard). Het hoofdkantoor bevindt zich in Stockholm, Zweden, en Essity staat genoteerd aan de Nasdaq Stockholm. Ga voor meer informatie naar www.essity.com