Het blog 'Life at Essity' is een wereldwijd initiatief met meer dan 30 bloggers in 7 landen, met als doel om een kijkje achter de schermen van ons bedrijf te geven. Aan de hand van de eigen verhalen van collega’s hebben we de volgende vraag kunnen beantwoorden: hoe is het nu echt om te werken bij Essity? 

'Life at Essity' (hiervoor SCA) begon in 2013 als een initiatief van voormalige stagiairs bij SCA Zweden. Tegenwoordig wordt het blog gevuld door medewerkers van over de hele wereld met verschillende educatieve achtergronden, functies en ervaringen. Elk van de 7 landen heeft zijn eigen blog onder de paraplu van 'Life at Essity', en is geschreven in de lokale taal. Het blog 'Life at Essity' biedt onze medewerkers een plek om hun ervaringen, meningen en inzichten te delen tijdens hun dagelijkse werkleven. De bloggers worden aangemoedigd om oprecht en openhartig te spreken over hun ervaringen bij Essity, om een oprecht, persoonlijk en transparant portret van Essity te schetsen. 

Hanna Svensson, Global Product Developer en blogger voor 'Life at Essity' in Zweden, waardeert het effect dat het blog heeft – niet alleen voor lezers buiten het bedrijf, maar ook voor degenen die voor Essity werken. “Ik vind het blog iets geweldigs! Voor interne lezers biedt het meer bewustzijn over de afdelingen en functies binnen het bedrijf, en stelt het mensen op de hoogte van de verschillende initiatieven die gaande zijn bij het bedrijf (zoals de tentoonstelling bij het Fotografiska Museum in Stockholm). Voor externe lezers biedt het inzicht in de geweldige sfeer die we hebben bij Essity en wekt het nieuwsgierigheid op over wie we zijn en wat we doen,” zegt Hanna.

 Maar het is niet alleen aan de bloggers. Elk van onze bloggers heeft een blogmanager die het proces begeleidt en ondersteunt. Bloggen is geheel op vrijwillige basis omdat we onze bloggers de vrijheid willen bieden om zaken te bespreken die voor hen belangrijk zijn. Met behulp van deze vrijheid hopen de blogmanagers aan te zetten tot een dialoog tussen huidige en potentiële medewerkers, op een positieve manier. Het zijn echter niet alleen de lezers die baat hebben bij de blogs.  

“Ik vind bloggen verrassend nuttig voor mijn dagelijkse werkleven. Hierdoor kan ik mijn gedachten op papier zetten, erover nadenken en een veel duidelijker perspectief krijgen van waar ik mee bezig ben, en door het lezen van de andere blogs helpt het me begrijpen hoe wij passen binnen de bredere wereld van Essity,” aldus Hannah McGrail, UK Assistant Retail Brand Manager. Hannah schrijft de afgelopen 2 jaar blogs in Engeland. 

Het blog 'Life at Essity' dient als inspiratiebron, zowel intern als extern. Het blog biedt mensen die binnen Essity willen gaan werken een uniek inzicht in het dagelijkse leven van onze medewerkers, en voor de mensen die verder met ons in gesprek willen biedt het de mogelijkheid om in contact te komen.

De perspectieven van onze medewerkers zijn heel belangrijk, maar we hechten ook waarde aan jouw input. Volg onze bloggers, kom in contact en voeg je bij onze reis.  Bezoek en volg ons op www.lifeatessity.com