Je hebt al bijna twee jaar van het GO!- programma voltooid, Osmar; kun je ons vertellen over de projecten die je hebt gedaan binnen het programma?

Een onderdeel van mijn programma voor afgestudeerden is dat ik tijd kan doorbrengen bij verschillende afdelingen voordat ik besluit om me toe te leggen op een specifiek gebied. Ik ben gevestigd in Mexico en ik heb al verschillende projecten ondernomen sinds het begin van mijn carrière bij Essity. Ik ben tot nu toe bij drie verschillende projecten betrokken geweest. De eerste was Marketing bij TENA, waarbij ik me bezighield met projecten zoals de Pants Latam Strategy. Mijn tweede was Assistant GO! Graduate bij Sales, waarin ik de leiding had over twee projecten. Nu, bij het derde project, ben ik projectleider voor het Key Performance Project van Customer Service. Ik heb de kans gekregen om projecten te leiden die belangrijk zijn voor het bedrijf, en de mate van contact die we hebben met de leiders van het bedrijf is echt verrijkend; de onafhankelijkheid die je krijgt om nieuwe ideeën te opperen is van onschatbare waarde.  

Is het Essity GO!-programma voor afgestudeerden anders gebleken dan je dacht?  

Toen ik in augustus 2016 aan het GO!-programma begon, werd me verteld dat ik betrokken zou zijn bij projecten die echt invloed hebben op het bedrijf. Tot dusver kan ik met alle tevredenheid zeggen dat dit inderdaad het geval is geweest. Ik heb deel uitgemaakt van een paar uitdagende projecten. Het GO!-programma heeft zijn beloften echt waargemaakt.   

Hoe zou je, in drie woorden, je ervaring tot dusver beschrijven bij het Essity GO!-programma voor afgestudeerden? 

Uitdagend, verrijkend, holistisch 

Zoals je weet, zijn we momenteel afgestudeerden aan het werven voor ons GO!-programma dat later dit jaar van start gaat. Welk advies zou je iemand geven die zich misschien wil aanmelden voor het GO!-programma? 

Ik zou zeggen... wees dapper en wees niet bang om wat risico’s te nemen. In mijn ervaring bij Essity: als je iets wilt proberen, dan kun je dat proberen.  

Welke kwaliteiten waardeer je het meeste in de mensen met wie je samenwerkt? 

Iedereen staat altijd klaar om de ander te helpen. Ze steken echt passie en energie in alles wat ze elke dag doen.

Wat geeft jou dan energie? 

De dagelijkse uitdagingen. Ik hou ervan om beproefd te worden en mijn grenzen te verleggen.  

Is de cultuur in een internationaal bedrijf anders dan wat je had verwacht? 

Ja, elk bedrijf heeft zijn eigen cultuur en probeert dit in banen te leiden met zijn eigen set kernwaarden. Bij Essity zie ik een sterke connectie tussen hun waarden en de cultuur. Ik had niet gedacht dat een bedrijf van het formaat van Essity zo’n sterke grondslag zou hebben in de medewerkerscultuur.  

Is er iets wat je hebt gezien of waar je deel van hebt uitgemaakt bij Essity wat je echt is bijgebleven?  

Wat meteen naar voren komt is de kans om Magnus Groth (Essity’s President & CEO) te ontmoeten. Ik heb kennis met hem gemaakt en hem gesproken, wat me zelfvertrouwen gaf en me heeft geholpen in te zien welke persoonlijke en professionele eigenschappen een goede leider heeft.  

Je noemde Magnus Groth; wat zijn volgens jou de dingen die iemand tot een goede leider maakt? 

Het goede voorbeeld geven, verantwoordelijkheid nemen en passie en hart hebben voor wat je doet, en op die manier aanmoedigen tot teamwerk en het ontwikkelen van leiderschapskwaliteiten.  

Stel je eens voor dat je met jezelf van een jaar geleden zou kunnen praten; welk advies zou je jezelf geven? 

Doe je voordeel met alle rotaties tijdens het programma om gespecialiseerd te worden in verschillende gebieden; dat zal je helpen om in de toekomst betere beslissingen te nemen. 

Essity heeft een breed assortiment producten over de hele wereld; als je er een zou mogen kiezen om mee te nemen naar een onbewoond eiland, wat zou dat dan zijn? 

Een pak TENA Wingfolded, dan zou ik een tijdelijk bed kunnen maken of een dakje ter bescherming tegen de zon. 

Bedankt voor je tijd, Osmar! Wil je nog iets toevoegen?  

Ik wil nog even zeggen dat het programma GO! voor afgestudeerden een geweldige ervaring is. Het heeft mij echt geholpen toe te spitsen wat ik wil doen in mijn carrière. Het is een geweldige reis geweest, vol met lessen en kennis op professioneel en persoonlijk gebied. 

Info  

Gevestigd in: Mexico, Santa Fe

Universiteit: Tec De Monterrey

Verborgen talenten: Voetbalspeler

Rolmodel: Nelson Mandela

Persoonlijk motto/citaat: Houd beide benen op de grond maar je ogen op de sterren gericht

Favoriete film: Warrior   

Favoriete muziek: Jaren 60 en 70