Elke zetel van de Algemene Vergadering was gevuld bij de Global Engagement Summit die vorige week bijeengeroepen werd door Essity in het hoofdkantoor van de VN in New York, als onderdeel van onze doorlopende samenwerking met de organisatie. Op de agenda stond hoe universitaire studenten sterke voorvechters kunnen zijn en actie kunnen ondernemen op het gebied van de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling, en ‘de meest dringende zaken waarmee de Verenigde Naties wordt geconfronteerd’. De sprekers waren onder andere Amina Mohammed, Vice-Secretaris-Generaal van de VN, en de VN-voorzitter, Miroslav Lajcak.   

Essity werd vertegenwoordigd door Don Lewis, President BU Professional Hygiene. In zijn openingsrede introduceerde hij het bedrijf en benadrukte hij onze toewijding aan de Duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN:

“Wat er veranderd is voor Essity – en voor een groeiend aantal bedrijven – is de verenigende focus die de Verenigde Naties biedt aan de hand van duurzame ontwikkelingsdoelen. Wij omarmen deze wereldwijde inzet en het leiderschap!”  

Aan bod kwamen onderwerpen zoals klimaatverandering, prioriteiten van de VN, het behalen van de duurzame ontwikkelingsdoelen, mensenrechten en de vluchtelingencrisis.  

Het evenement bood Essity en andere VN-partnerbedrijven zoals Coca-Cola, Mastercard en H&M ook de kans om kennis te maken met 50 van de beste student-‘beïnvloeders’. Dit zijn studenten met sterke aanhang en netwerken op sociale media. De discussies richten zich op studentperspectieven op de rol van bedrijven bij het behalen van de duurzame ontwikkelingsdoelen. Ze waren met name onder de indruk van Essity’s toewijding om veel aspecten van ons werk te meten aan de context van duurzaamheid, waaronder onze innovaties.   

“Ik was enorm onder de indruk van de toewijding en de diepgaande kennis die deze studenten hadden over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen,” aldus Don. “Elke student met wie ik kennis heb gemaakt is betrokken bij het teweegbrengen van een positieve invloed op de campus en de gemeenschap. Van de voedselonzekerheid op de campus aanpakken tot vluchtelingen helpen integreren in hun steden – deze studenten lezen en praten niet alleen over duurzaamheid, maar ze ondernemen echte stappen.”  

“Dit programma was een uitstekend forum voor Essity om kennis te maken met de volgende generatie van de beroepsbevolking, op een zeer positieve en invloedrijke manier. Hoewel ze voor de vergadering misschien nog niet van Essity hadden gehoord, weten ze nu wie wij zijn en waar we voor staan,” zegt Amy Bellcourt (Professional Hygiene) die ook aanwezig was bij het evenement.

Klik hier en ontdek meer over onze aanpak van de VN Duurzame ontwikkelingsdoelen.