Essity B 261.9 (-0.6 SEK) on 03-Dec-2023 17:29

Merken


Duurzaamheid


Alternatieve oplossingen voor handhygiëne

Veilige handhygiëne op een andere wijze dan water, zeep, alcohol en ‘high velocity media streams’

De uitdaging:

Handcontact en gebruik van de handen vormen belangrijke overdrachtsmanieren waardoor bacteriën, ziektekiemen of virussen het menselijk lichaam kunnen binnendringen. Met name in stedelijke gebieden met een hoge bevolkingsdichtheid of in geografische gebieden met een watertekort kan optimale handhygiëne het risico op infectie verlagen en zo de levenskwaliteit verbeteren. Ons doel is om oplossingen te bieden voor de verschillende problemen die verbonden zijn aan het gebruik van je handen in het dagelijks leven, en zo bij te dragen aan een gezondere omgeving en een beter leven.

Dit kan bijvoorbeeld worden bereikt door met nieuwe manieren voor handen wassen te komen. Idealiter wordt hiervoor de benodigde hoeveelheid water en zeep teruggebracht of helemaal geschrapt. Reinigen met natte doekjes die alcohol of een soortgelijk product bevatten worden beschouwd als reeds bekende oplossingen; wij zijn op zoek naar iets dat verder gaat dan dit. Oplossingen waarbij de handen langer schoon blijven na het reinigingsproces zijn voor ons ook interessant.

Een succesvolle oplossing kan een belangrijk verschil uitmaken in het leven van vele mensen.

Wat willen we?

Om onze uitdaging te behalen zijn we geïnteresseerd in oplossingen en technologieën met de volgende kenmerken:

  • In staat om de handen te wassen op een andere manier dan wassen, luchtdrogen en desinfecteren.
  • Oplossingen waarbij de handen langer schoon blijven.
  • Veilig en geschikt voor contact met de huid
  • Duurzaam met het oog op productveiligheid en het milieu
  • Kosteneffectief

We staan open voor verschillende soorten samenwerking en oplossingen in verschillende stadia. Maar elke oplossing moet voldoen aan een aantal belangrijke eisen:

  • Het moet voorzien zijn van bescherming van intellectueel eigendom (aanvraag van patent of ontwerppatent).

Als jij over een technologie of product beschikt dat ons kan helpen deze uitdaging te behalen, ga dan naar ons inzendingsportal