De uitdaging

Het kan lastig zijn om jezelf te motiveren om je huis te poetsen. Zo kan het ook lastig zijn voor professioneel schoonmaakpersoneel of andere medewerkers die met voedsel of in de gezondheidszorg werken om genoeg moeite te steken in poetsen en reinigen. Vooral als er geen of weinig verschil te zien is met het blote oog!

Als het resultaat beter zichtbaar zou zijn en je eenvoudig het verschil tussen goede en slechte reiniging kon zien, dan zou natuurlijk iedereen beter werk leveren!

Wat willen we?

We willen een eenvoudige techniek om schoonmaakresultaten te visualiseren! Het moet te gebruiken zijn in de voedselindustrie maar ook in de gezondheidszorg. Bij voorkeur kan het worden gebruikt zonder dat je voor het poetsen een soort indicatiestof moet aanbrengen, maar deze oplossingen worden niet uitgezonderd als de stoffen onschadelijk zijn.

Het zou geweldig zijn als we micro-organismen konden visualiseren zodat ze zichtbaar zijn met het blote oog! Dit kan gaan om de totale hoeveelheid micro-organismen, bacteriën, gisten of schimmels of om specifieke ongewenste pathogenen. We weten dat dit door velen gewenst is maar dat het erg moeilijk is, en we zijn nog geen techniek tegengekomen die het voor elkaar krijgt. Om deze reden zijn we ook geïnteresseerd in oplossingen waarbij een oppervlak wordt afgeveegd en de micro-organismes vervolgens zichtbaar zijn op de doek. Ook hebben we interesse in oplossingen die andere besmettelijke stoffen dan micro-organismen visualiseren, als ze relevant zijn voor schoonmaken.

We zijn bekend met ATP-maatregelen en monsters voor het visualiseren van eiwitten. Ook hebben we ervaring met UV-licht voor een zeer algemene visualisatie van vlekken en besmetting.

We staan open voor verschillende soorten samenwerking en oplossingen. Maar elke oplossing moet voldoen aan een aantal belangrijke eisen:

  • Het moet voorzien zijn van bescherming van intellectueel eigendom (aanvraag van patent of ontwerppatent).
  • Chemische onderdelen moeten indien vereist geregistreerd zijn in REACH.

Als jij over een technologie of product beschikt dat ons kan helpen deze uitdaging te behalen, ga dan naar ons inzendingsportal