We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden op Essity.com. Lees meer over de cookies die we gebruiken en hoe je je instellingen kunt wijzigen:

Essity B 289.7 (-4.8 SEK) on 10-Dec-2019 17:29

Select region


Global Site


Essity-seminar-2017

De World Health Assembly (WHA) is ’s werelds hoogste instelling voor gezondheidsbeleid. De belangrijkste taken van de WHA zijn het beslissen over grote beleidskwesties voor de volksgezondheid, het goedkeuren van het werkprogramma en het budget van de World Health Organization, en het verkiezen van de directeur-generaal. Samen met onze VN-partner WSSCC en Wateraid heeft Essity een evenement georganiseerd gericht op “Hygiëne en gezondheid gedurende de levensloop”.

De World Health Assembly (WHA) is het forum waardoor de World Health Organization (WHO) wordt bestuurd door zijn 194 lidstaten, en bestaat uit gezondheidsministers van ieder van deze staten. Essity greep de kans aan om contact te leggen met deze belangrijke beleidsbepalers om de hygiëne- en gezondheidsnormen over de hele wereld te kunnen verbeteren. 

Het evenement was belangrijk voor Essity omdat het aansluit op een verhoogde focus op hygiëne en gezondheid en de mogelijkheid biedt om kennis te delen en meer te leren (bijvoorbeeld over incontinentiezorg en het belang van handhygiëne gedurende de levensloop, met name in de gezondheidszorg).

Het panel bestond onder andere uit Kersti Strandqvist, vertegenwoordiger van Essity, en Olivia Wigzell, vertegenwoordiger van Zweden in het WHO Executive Board en General Director van de Zweedse National Board of Health. Mevrouw Wigzell benadrukte hoe belangrijk het is om voort te bouwen op de expertise van alle sectoren om de standaarden voor hygiëne en gezondheid over de hele wereld te kunnen verbeteren. Ze besprak de unieke Zweedse regelgeving voor hygiëne binnen de gezondheidszorg en sociale zorg, en hoe de beheersing van infecties wordt bewaakt. Andere deelnemers gaven ook voorbeelden van hoe zij in hun respectievelijke veld omgaan met uitdagingen omtrent hygiëne en gezondheid. De Minister van Gezondheid van Kenia sprak bijvoorbeeld over hun onlangs aangenomen beleid inzake menstruele hygiëne, waarin aandacht wordt besteed aan de veiligheid en kwaliteitsnormen van producten, toegankelijkheid, voorlichting en voorzieningen voor afvalverwerking.

Afbeelding..Met deelnemers die varieerden van de Minister van Gezondheid van Oeganda tot overheidsvertegenwoordigers uit Duitsland en talloze VN-organisaties en ngo’s, vormde de bijeenkomst een geweldige stap om Essity op de kaart te zetten als internationale leider in zaken met betrekking tot gezondheid en hygiëne. Zoals een van de deelnemers opmerkte tijdens hij evenement: “De zakelijke kant moet centraal staan bij de bespreking van Duurzame Ontwikkelingsdoelen bij de WHA. Bondgenoten uit de privésector zullen de belangrijkste rol spelen bij het bereiken van deze doelen...[ze]...kunnen niet worden verwezenlijkt zonder duurzame bedrijfsmodellen als onderdeel van de oplossingen.”

Ga naar WSSCC en download het rapport