Essity B 242.7 (-0.9 SEK) on 27-Feb-2024 17:29

Merken


Duurzaamheid


“Zat ik net in een salesmeeting met het hele team, komt ineens mijn jongste mijn werkkamer binnen getijgerd...” 

Anne-Marie moet, net als veel ouders, zowel het thuiswerken als haar gezinsleven in goede banen leiden. In beide gevallen is het soms even zoeken naar de balans en blijkt flexibiliteit vaak het antwoord. “Gelukkig is hier vanuit de organisatie heel veel begrip voor en kijkt niemand er meer gek van op als je een uur uit de lucht bent omdat je even met je kind moet zijn.” Het belangrijkst vond ze, ondanks een strak schema dat zij samen met haar man opstelde voor werk en kinderen, dat het allemaal soepel bleef lopen en dat ze het vooral fijn hadden samen. Ik denk dat we heel goed door die eerste maanden heen gekomen zijn. Het was zelfs wel lekker, dat getut thuis met elkaar.” 
Thuis lekker tutten, maar helaas al lang geen live contact met de klant meer. Meetings zijn digitaal en dat vindt Anne-Marie soms wel lastig: “Het grootste verschil is dat je iemands lichaamshouding niet goed kunt zien tijdens een gesprek. Het is ontzettend fijn als je iemand echt in de ogen kunt aankijken en echt kunt zien hoe iemand er bij zit.” Toen de maatregelen net ingingen was ze dan ook veel bezig met wat dit betekende voor haar klanten. Hoe kon ze het ‘live’ contact, dat normaal zo’n groot deel van haar werk is, omzetten in een digitaal contact waar iedereen zich prettig bij voelt: “De manier waarop je in beeld komt, hoe je je fysiek gedraagt voor het beeld, hoe de ander overkomt… dat is allemaal zo belangrijk.” 
Ook af en toe gewoon ‘slap ouwehoeren’ mist ze. “Laatst zat ik een half uur met een collega te bellen over niets, tot ik haar vroeg waarvoor ze eigenlijk belde. Ze belde voor de gezelligheid, omdat ze me al zo lang niet gesproken had. Ik schaamde me bijna dat ik er gelijk vanuit ging dat er iets aan de hand was.” Terug naar kantoor is dus helemaal niet zo’n slecht idee, al is het alleen maar voor dat onbenullige koffieautomaat-momentje. “Heerlijk!”