Essity B 241.1 (-1.6 SEK) on 27-Feb-2024 09:13

Merken


Duurzaamheid


“Mijn sollicitatieprocedure speelde zich online af.” 

Daarna mocht Jarno wel gewoon naar de fabriek komen om aan de slag te gaan. Gelukkig maar, want in zijn rol als Department Manager op de afdeling Palletising is hij er verantwoordelijk voor dat de dozen die uit de fabriek komen op de juiste manier op de pallets terecht komen.: “Ik geef leiding aan vijf ploegen die vol in operatie zijn. Dan kan ik ook bijna niet anders dan zelf fysiek aanwezig zijn. Ik kan best soms een dagdeel thuiswerken, maar over het algemeen moet- en wil - ik bereikbaar en benaderbaar zijn. Ik vind het belangrijk dat mensen me zien lopen en me even kunnen aanspreken.” 
COVID brengt ook voor Jarno en zijn team veel uitdagingen met zich mee: “Het begint al met het überhaupt mensen binnenkrijgen. We willen alle risico’s beperken, dus iedereen moet zorgvuldig worden aangemeld. Dan heb je de mondkapjes en het bewaren van genoeg afstand. Zeker in een lawaaierige omgeving beperkt dat onze communicatie enorm.” Het liefst ziet Jarno dan ook dat het échte contact weer terugkomt, zonder afstand en zonder mondkapje: “Het is vaak toch de gezichtsuitdrukking en de lichaamstaal die zoveel zeggen. Dat is enorm belangrijk in een gesprek. Dat mis ik wel echt.” 
Jarno ziet het als zijn taak een veilige werkomgeving te creëren voor zijn team en is een groot deel van zijn tijd bezig dat in goede banen te leiden. “Ik ben dankbaar dat ik, de extra maatregelen daargelaten, mijn werk gewoon kan doen. Ik tel mijn zegeningen.”