Essity B 242.7 (-0.9 SEK) on 27-Feb-2024 17:29

Merken


Duurzaamheid


“De eerste lockdown voelde alsof je uitgleed met je fiets. Opeens lig je op de grond.”  

Jean-Pierre omschrijft die situatie als absurd: “Het was zo enorm druk. Rutte had de maatregelen nog niet uitgesproken of het wc-papier en de handgel waren niet meer aan te slepen. We wisten niet hoe we het voor elkaar konden krijgen. We gingen echt van ‘zero’ naar ‘hero’. Gekkenhuis eerste klas.” Ondanks die gekte heeft Jean-Pierre deze tijd - workwise - als een mooie uitdaging gezien waarvan hij en zijn team veel hebben kunnen leren: “Je bent constant risicomanagement aan het doen. Ik denk dat we heel goed hebben kunnen laten zien waartoe we samen in staat zijn. Dat we kunnen samenwerken als een geöliede machine. Dat is waar ik op de werkvloer voor leef.” 
Jean-Pierre houdt zich thuis en op het werk heel strikt aan alle regels, maar hij wil niet wennen aan dat ‘nieuwe normaal’.  Het liefst geeft hij de buurman op straat gewoon een hand en doet hij mee aan sportevenementen: “Dat zijn voor mij de basisdingen. We zijn als mens niet geboren om afstand te houden.” Een people’s manager, zo omschrijft hij zichzelf. Met oog voor de verschillen die er bestaan tussen ‘zijn mensen’ op de werkvloer: “Ieder mens is uniek en daar moet je een goede balans in zien te vinden.”  
“Het mooiste moment vind ik het einde van de werkdag, als alles is geregeld. Dan draai ik me om en loop naar de heren en dames die al het harde werk doen. Dat is briljant. Dan zie je waar dit bedrijf heel groots in is: saamhorigheid en met elkaar de boel draaiende houden. Dat geeft toch een kick?!”