Essity B 261.9 (-0.6 SEK) on 03-Dec-2023 17:29

Merken


Duurzaamheid


“Die twee weken Polen pakt niemand ons meer af.”  

Hoewel ze tijdens zo’n werktrip normaal gesproken gezellig uit eten zouden gaan en cultuur zouden snuiven, bleven Lars en zijn team dit jaar netjes in het hotel. Toch was de reis naar de fabriek in Polen iets waar hij met een goed gevoel op terugkijkt: “Het is goed voor de teamvorming. Ik kan daar echt van genieten.” Hij werkt al vijf en een half jaar voor Essity en sinds augustus is hij leidinggevende op een nieuwe lijn, die in week 7 van 2021 wordt opgestart. “Ik zit dus wel in een andere situatie dan andere leidinggevenden, want die moeten gewoon op locatie zijn. Ik heb nog geen draaiende machine en zit nog volop in het voorbereidende werk. Los van de fysieke trainingen kan ik dus prima vanuit huis werken.” 
Alles natuurlijk in goed overleg met zijn team. Iedere week wordt er samen gekeken wie wanneer op locatie moet zijn: “Een keer in de week hebben we een team meeting waarin we het belangrijk vinden dat iedereen live aanwezig is. De rest van de dagen mag iedereen voor zichzelf inplannen.” De laatste weken in de aanloop naar de start van de lijn worden wel wat hectischer denkt Lars. Er moeten veel trainingen bijgewoond worden, “maar die plannen we dan zoveel mogelijk op een dag, zodat we de rest van de week thuis kunnen zijn.” 
Zijn ideale werkweek zou toch wel dat ene dagje thuiswerken bevatten: “Los van het werk in de fabriek, is het toch wel lekker om de administratieve dingen vanuit huis te doen. Ik vind het in ieder geval belangrijk dat het voor iedereen goed voelt. Ik wil mijn team ook dat vertrouwen geven.”