Essity B 241 (-1.7 SEK) on 27-Feb-2024 09:09

Merken


Duurzaamheid


“Ik kan je vertellen, die eerste golf heeft grote impact gehad.” 

Aan de basis van de maatregelen die van kracht zijn binnen de fabrieken van Essity, allemaal volgens de richtlijnen van het RIVM, staan Linda en haar team. Linda was pas drie maanden aan het werk in Hoogezand toen ze voor de grote taak kwam te staan de fabrieksmedewerkers zo veilig mogelijk hun belangrijke werk te kunnen laten doen: “Daarbij kun je denken aan alle compartimenteringen, het scheiden van de afdelingen, het uitstippelen van looproutes, het creëren van extra rookruimtes. De hele COVID-situatie is natuurlijk vreselijk, maar voor mij op werkgebied ontzettend leerzaam.” 
Om haar werk goed te kunnen doen, moest Linda fysiek aanwezig zijn in de fabriek en dat vond ze nog wel eens lastig in het begin: “Mijn vriendin werkt in de zorg. We waren ons er allebei heel erg van bewust dat we iets mee naar huis konden nemen en maakten ons vooral zorgen om elkaar. Ook wilde ik, als degene die de maatregelen binnen de fabriek uiteenzet, niet ook degene zijn die vervolgens corona mee naar binnen neemt...”  
Qua werk is ze inmiddels best aan de huidige situatie gewend en komt ze, naast het COVID-beleid, ook weer toe aan andere vraagstukken. Ondanks aanwezigheid op de fabriek, worden veel vergaderingen toch via Skype gehouden en dat vindt Linda eigenlijk wel handig: “De fabriek is enorm. Normaal kwam ik wel eens te laat in een vergadering omdat het zo ver lopen was. Nu bellen we in en hebben we ineens meer tijd om alles te bespreken. Dat wil ik er best in houden!”