Essity B 242.7 (-0.9 SEK) on 27-Feb-2024 17:29

Merken


Duurzaamheid


“Ik ben dit werk juist gaan doen omdat ik hierbij echt de connectie kan maken met mensen. Met collega’s, maar zeker ook met klanten. Dat is nu wel even anders…”

Pepijn woont én werkt tegenwoordig in Amsterdam, want sinds de COVID-19 uitbraak rijdt hij niet meer vijf dagen per week heen en weer naar kantoor of naar klanten. Sinds een paar maanden speelt zijn werk zich online af en dat kan soms knap lastig zijn: “Bellen maakt het moeilijk om in te schatten wat iemands gevoel is bij wat hij of zij zegt. Non-verbaal krijg je helemaal niets meer mee. Ook als je aan het ‘zenden’ bent is dat gek: je hebt geen idee hoe de ander het ontvangt.” Gelukkig zetten Pepijn en zijn collega’s wel de camera aan bij een online meeting, zodat ze elkaar tenminste nog eens zien. Want de drempel om iemand op te bellen voor wat small-talk is veel hoger dan wanneer je elkaar gewoon tegen het lijf loopt. Ook een wandelingetje naar het koffieapparaat zit er niet meer in. “Normaal heb je tussen meetings door even tijd om van ruimte te wisselen, je benen te strekken of naar locatie te reizen. Nu rol je van de ene meeting... HUP.. in de andere bijna zonder je te bewegen. Dat is best intens!” 
Natuurlijk zitten er ook echt wel positieve kanten aan dat thuiswerken. Zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om je dag een beetje flexibel in te delen: “Eerst zat ik iedere ochtend drie kwartier in de auto, nu ga ik lekker sporten of een rondje fietsen voor de werkdag begint. Zo begin ik veel energieker aan mijn dag.”  
En in de toekomst? Een goede balans tussen thuis en op kantoor werken, als het aan Pepijn ligt. “Dat zorgt voor een goede work-life balance. Een balans tussen je collega’s zien en met elkaar brainstormen en klanten bezoeken, maar ook tijd om thuis in alle rust je projecten af te ronden en efficiënt te werken tijdens meetingvrije dagen. Wat mij betreft ideaal!”