Essity B 242.7 on 26-Feb-2024 18:00

Merken


Duurzaamheid


“Daar zat ik dan, totaal onvoorbereid, met m’n laptop aan de keukentafel.”

Gelukkig kan Peter een groot deel van zijn werk goed thuis uitvoeren. Een dochter van amper een half jaar die net begint te tijgeren en graaien maakt het thuiswerken echter wel wat lastiger. “Inmiddels heb ik voor mezelf heel bewust de keuze gemaakt: afspraken plan ik zoveel mogelijk op dagen dat ik op kantoor ben. Thuis houd ik me dan bezig met de meer administratieve zaken. Op die manier is alles veel beter te managen.” 
Binnen Essity kijkt Peter naar aan welke producten er behoefte is op de markt. Hij houdt zich onder andere bezig met sales en voorraadbeheer. Daarvoor is hij normaal gesproken op kantoor, maar óók in de fabriek: “Bijvoorbeeld wanneer er een nieuw product op de lijn komt. Normaal ga je dan samen met je collega naar locatie om met een bak koffie over die lijn te overleggen. Even spiegelen en kijken waar verbetering mogelijk is. Nu is alles ineens op afstand en met mondkapjes. Dan doe je dat toch minder snel.”  
Die kop koffie wordt nu vooral gedronken achter de laptop en dat is jammer, vindt Peter: “Je loopt op en neer naar de keuken en gaat met je koffie weer aan het werk. Even kletsen in de kantine met een bakje soep erbij, Wie Is De Mol analyseren, het weekend bespreken… dat is er niet meer bij en dat mis ik toch wel erg.”