Essity B 235.9 (+4.3 SEK) on 30-Sep-2023 17:29

Merken


Duurzaamheid


“Voor mijn werk moet ik er echt zijn en dingen zelf zien.”  

Als trainee werkt Tom op verschillende plekken binnen Essity. Momenteel werkt hij als waarnemend Process Engineer, voordat hij in het nieuwe jaar aan de slag gaat op de afdeling babyproducten. “Mijn kantoor zit naast de machine. Het is belangrijk dat wij hier zijn om het productieproces van dichtbij mee te maken. Waar de crew op de vloer hands-on problemen oplost, houd ik me meer bezig met het verbeteren van de productielijn op lange termijn: stops die periodiek voorkomen eruit halen en de machine-efficiëntie omhoog proberen te krijgen.” 
Toen begin dit jaar de maatregelen net van kracht gingen, rouleerde het team van Tom: een deel kwam in de ochtend werken en een deel in middag. “Dat gaf problemen. Nu zitten we toch weer met het hele team op kantoor, zodat we echt goed ons werk kunnen doen. Contact met elkaar beperken we natuurlijk. Zo lunchen we op kantoor in plaats van in de bedrijfskantine of het cafetaria. Als je lunch wilt kopen, dan kan dat bezorgd worden.” 
Doordat hij in een rustige stad woont, heeft hij verder niet veel last van de maatregelen. Zijn vriendin, met wie hij samenwoont, kan gewoon naar haar werk en ook sporten kan nog. Kerst vieren is een ander verhaal: “Dat is normaal echt wel bijzonder met iedereen bij elkaar. Dat ga ik dit jaar echt missen. Maar het is niet anders. Een collega is net terug op het werk na drie weken ziek te zijn geweest door corona. Dan komt het ineens wel heel dichtbij. Dan besef je weer hoe belangrijk het is dat je je aan de regels houdt.”