We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden op Essity.com. Lees meer over de cookies die we gebruiken en hoe je je instellingen kunt wijzigen:

Essity B 299.6 (-4.7 SEK) on 12-Nov-2019 17:30

Select region


Global Site


01_01_01.tif

Wereldwijd heeft een op de drie vrouwen ouder dan 35 en een op de vier mannen ouder dan 40 last van ongewenst urineverlies en dat aantal neemt toe. Essity gaat over de hele wereld de uitdaging aan om te voldoen aan de individuele behoeften van mensen die last hebben van incontinentie. We streven ernaar om mensen die te maken hebben met incontinentie innovatieve oplossingen en voorlichting te bieden, om miljoenen mensen over de hele wereld aan te moedigen een actief, onafhankelijk en menswaardig leven te kunnen leiden.

Andy Mack, wereldwijd merkdirecteur van TENA, bespreekt een probleem dat veel vaker voorkomt dan de meeste mensen denken en laat zien wat voor invloed dit heeft op het dagelijks leven van mensen, met name voor sporten. Hij beschrijft het werk dat hij en Essity over de hele wereld doen en hoe innovaties die klein lijken een grote invloed kunnen hebben doordat mensen weer een sociaal leven kunnen opbouwen, binnen een team en binnen hun gemeenschap.
 
“Incontinentie is iets waar je altijd mee bezig bent, het houdt je op alle mogelijke manieren tegen in het dagelijks leven. Je gaat je overal zorgen over maken: bedplassen, wat je wel of niet kunt eten en drinken, welke kleren je moet aandoen om ervoor te zorgen dat je de beschermende producten die je draagt niet kunt zien, wellicht sla je spontane uitnodigingen af omdat je niet zeker weet of er een toilet in de buurt zal zijn. Dit lijken allemaal kleine dingen, maar alles bij elkaar opgeteld vormen ze behoorlijke belemmeringen in het dagelijks leven,” zegt Mack.
 
Wij streven ernaar om mensen die last hebben van incontinentie aan te moedigen om hun leven te leiden zonder zich te laten beperken, maar wij willen hen daarbij ook op het hart drukken dat ze er niet alleen voor staan. Om het bewustzijn over incontinentie te vergroten helpen wij om de mensen die er last van hebben te inspireren om trainingen te volgen via cursussen en apps. Zo kunnen zij bijvoorbeeld een trainingsprogramma volgen om hun bekkenbodemspieren te versterken. Het is onze ambitie om mensen met incontinentie van voorlichting te voorzien en hen door de training te begeleiden. Uiteindelijk kunnen zij dan, wanneer ze er klaar voor zijn, volop van het leven genieten. 
 
Voor sporters is incontinentie ook een enorm probleem. 
 
“Het vormt een ontzettende belemmering voor sporters en kan er zelfs toe leiden dat ze met hun sport stoppen, dus dit is een enorm probleem. Je verliest vaker urine als je actief bent; je hebt dan vaker last van plotselinge en onverwachte kleine lekkages,” zegt Mack.

Je verliest vaker urine als je actief bent; je hebt dan vaker last van plotselinge en onverwachte kleine lekkages.

Sporters dragen vaak strakke kleding en het is belangrijk dat deze kleding een perfecte pasvorm heeft. Dit maakt een incontinentieverband beter zichtbaar en het zal ook meer in de weg zitten. In een enquête van TENA heeft bijna een op de tien personen aangegeven dat hun urineverlies voor hen een belemmering vormt om te sporten. 
 
We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om het dagelijks leven van mensen te verbeteren. Daarom werken wij er hard aan om inzicht te verkrijgen in de behoeften van mensen die last hebben van incontinentie om hen daadwerkelijk te kunnen begrijpen. Zo kunnen we verder blijven werken aan innovatieve oplossingen om te helpen de hinderlijke invloed die incontinentie op hun dagelijks leven heeft te beperken. Een voorbeeld van zo'n innovatie zijn onze nieuwe TENA Active Fit broekjes voor mannen, die speciaal zijn ontworpen met het uiterlijk en de pasvorm van normaal ondergoed en daarbij alle voordelen van beschermend ondergoed bieden. Het lijkt misschien iets kleins, maar het heeft een enorm effect.
 
Een ander innovatief technologisch pronkstuk binnen het productaanbod is TENA Identifi; een innovatief product voor betere individuele zorg. Om de individuele behoeften van iedere bewoner van een zorginstelling te begrijpen is een nauwkeurige continentiecontrole van cruciaal belang. De rapporten van TENA Identifi bieden op feiten gebaseerde inzichten in de individuele behoeften van iedere bewoner om naar het toilet te gaan, voor verschonen en verwisselen en voor absorberende producten. Dit helpt het verzorgend personeel om individuele zorgplannen op te stellen om incontinentie beter onder controle te kunnen houden, waardoor de eigenwaarde en levenskwaliteit verbeteren.
 
Met innovatieve producten en effectieve begeleiding en training zorgen wij steeds weer voor een nieuwe doorbraak. We erkennen het feit dat veel mensen zullen moeten omgaan met incontinentie, maar wij zetten ons in om ervoor te zorgen dat zij zich veilig en zelfverzekerd voelen en het maximale uit het leven kunnen halen. Het is ons streven om de continentie van mensen te verbeteren. Wij begrijpen dat wij om de verwachtingen te kunnen overtreffen de juiste strategieën moeten toepassen, goed moeten observeren en aan de hand van op onderzoek gebaseerde feiten deze doelen en ambities moeten zien te verwezenlijken.

Laten we het hebben over hygiëne en #essentials voor de gezondheid.
 
Bronnen:
  • 2013 International Consultation on Incontinence (ICI) Publication
  • Enquête uitgevoerd door YouGov in opdracht van TENA Men. 500 mannen en 500 vrouwen ouder dan 55 jaar zijn in oktober 2016 ondervraagd.