We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden op Essity.com. Lees meer over de cookies die we gebruiken en hoe je je instellingen kunt wijzigen:

Essity B 299.6 (-4.7 SEK) on 12-Nov-2019 17:30

Select region


Global Site


06_01_02.tif

Vanuit een historisch perspectief bestaat er een nogal beperkte opvatting over ouderschap en hoe een gezin eruitziet. Essity levert al decennia lang producten voor babyverzorging aan gezinnen over de hele wereld en wij weten dus dat ieder gezin uniek is. Daarom ondersteunen wij kersverse ouders met informatie en innovaties om het ouderschap draaglijker te maken en iedereen in staat te stellen om met meer zelfvertrouwen en een praktische benadering een gezin te stichten. 

“We hebben een enquête laten doen onder nieuwe ouders in zes landen en daaruit is gebleken dat er veel verschillende manieren zijn waarop ouders vormgeven aan hun gezin,” zegt Patrik Stoopendahl, projectleider voor een onderzoek naar modern ouderschap bij Kairos Future, een internationaal advies- en onderzoeksbureau dat bedrijven en organisaties ondersteunt bij het begrijpen en vormgeven van hun toekomst. Stoopendahl geeft commentaar op de resultaten en benadrukt daarbij de opvallendste verschillen en overeenkomsten tussen ouders uit de enquête. 
 
We begrijpen dat opvoeden een hele uitdaging is en dat u goed voor uw kind wilt zorgen. Daarom zij wij overtuigd van het belang om ouders zo vroeg mogelijk te voorzien van de kennis die zij nodig hebben, zodat zij er zeker van zijn dat ze de juiste beslissingen nemen en met een goed gevoel hun unieke gezin kunnen starten. Het is belangrijk dat ouders zowel de lusten als de lasten van het ouderschap met elkaar delen. Als zowel de moeder als de vader bij het gezin betrokken zijn en het gezinsleven op een praktische manier benaderen zorgt dat voor minder spanning en meer harmonie. Ook Libero (een van de belangrijkste merken van Essity voor babyverzorging) wil minder stress in het huishouden en heeft daarom besloten om de afbeeldingen op hun producten te veranderen om de essentie van echte gezinnen in echte situaties beter weer te geven. Op de afbeeldingen zijn ouders van hetzelfde geslacht, kinderen met het syndroom van Down en alleenstaande moeders en vaders te zien als toonbeeld van een daadwerkelijk inclusieve moderne samenleving.
 
“We wilden het idyllische beeld van het ‘perfecte gezin’ doorbreken, omdat dit vaak stress oplevert voor ouders. In plaats daarvan willen wij meer diversiteit afbeelden. Ouders over de hele wereld zullen dit zien als zij aan deze reis beginnen,” zegt Anna Smitterberg, wereldwijd directeur marketing en communicatie voor de afdeling babyverzorging van Essity.

Uit onze enquête blijkt dat moeders in alle landen vinden dat hun partner minder verantwoordelijkheid neemt, terwijl tegelijkertijd 62% van de vaders aangeeft dat ze meer informatie willen krijgen om hen te helpen een betere ouder te zijn

Maar als het over ‘co-ouderschap’ gaat, zult u het toch vooral samen met uw partner moeten doen.
 
“Uit onze enquête blijkt dat moeders in alle landen vinden dat hun partner minder verantwoordelijkheid neemt, terwijl tegelijkertijd 62% van de vaders aangeeft dat ze meer informatie willen krijgen om hen te helpen een betere ouder te zijn,” zegt Stoopendahl, die kort geleden zelf vader is geworden. “Het is interessant want ik merk nu dat ik steeds meer omga met mensen die dezelfde kijk hebben op ouderschap als ik; mensen waar ik anders misschien nooit mee in contact zou zijn gekomen,” zegt hij verder.
 
Natuurlijk zijn er veel verschillende manieren om een goede ouder te zijn. Sociale media en de samenleving in het algemeen geven er echter vaak een ideaalbeeld van en, alsof het allemaal nog niet moeilijk genoeg is, dat kan de druk alleen maar verder opvoeren. Wij willen die last wegnemen en ouders helpen om de kennis op te doen die zij nodig hebben.
 
“Begin 2018 hebben wij de app You+ gelanceerd. Die maakt het voor ouders makkelijker om samen van het ouderschap te genieten. De app is een soort dagboek. De ouders kunnen allebei foto's uploaden, boodschappen- en takenlijstjes aanmaken en bijhouden wie wat heeft gedaan. Via de app You+ verspreiden we ook kennis met interessante informatie over de ontwikkelingsfases van de baby, tips, inspiratie en meer,” legt Smitterberg uit.
 
Via de app kunnen de ouders de ontwikkeling van hun baby bijhouden, ook als ze niet fysiek aanwezig zijn. De app helpt ook om taken te verdelen en maakt de ‘onzichtbare’ klusjes zichtbaar.
 
Libero heeft ook voorlichtingsfilmpjes gemaakt voor vaders om hen in staat te stellen een actievere rol te spelen binnen het gezin. Ze krijgen tips en trucs die hen helpen om de vaders te worden die zij willen zijn. Het mag duidelijk zijn dat wij er veel voor over hebben om ouders een ervaring te bieden waar zij beide van kunnen blijven genieten terwijl zij deze fantastische reis samen beleven. Wij hopen dat ouders door dit gesprek aan te gaan en zich praktisch op te stellen vol zelfvertrouwen de behoefte aan een meer inclusieve en open definitie van ouderschap inzien.

Laten we het hebben over hygiëne en #essentials voor de gezondheid.
 
Bronnen:

libero.jpg