We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden op Essity.com. Lees meer over de cookies die we gebruiken en hoe je je instellingen kunt wijzigen:

Essity B 304 (+4.5 SEK) on 13-Nov-2019 13:04

Select region


Global Site


04_01_02.tif

Meer dan 34 miljoen mensen over de hele wereld hebben chronische wonden, wat ernstig lichamelijk en emotioneel leed kan veroorzaken. Prof. Dr. Karsten Hemmrich legt uit wat er allemaal komt kijken bij het faciliteren van de allerbeste en allernieuwste wondverzorging om patiënten met chronische wonden in staat te stellen hun aandoening onder controle te houden en volop van het leven te genieten.

Chronische wonden zijn wonden die niet genezen, zelfs niet na 6 tot 8 weken. Het is een ingewikkelde en uitdagende aandoening die veel vaker voorkomt dan de meeste mensen denken. Bij dit soort wonden spelen pijn, verdriet en stank een rol en niet te vergeten de psychologische last die ontstaat als anderen beginnen het op te merken.
 
Het Essity-merk BSN medical biedt dankzij ultramoderne innovaties oplossingen voor wondverzorging die patiënten met chronische wonden in staat stellen om het maximale uit hun leven te blijven halen. 
 
Bij het behandelen van chronische wonden zijn er vele uitdagingen. De vochtbalans rondom de wond moet hersteld worden; meestal is deze te vochtig of juist te droog. Chronische wonden vormen ook een uitdaging voor infectiebeheersing, want bacteriën kunnen zich gedurende lange tijd in de wond cultiveren en de genezing tegenwerken.
 
“Het doel bij wondgenezing is om de juiste omgeving in de wond te creëren. We werken eraan om meerdere technologieën samen te brengen in één verband, om zo in een keer de verschillende problemen die aan chronische wonden verbonden zijn aan te kunnen pakken,” zegt prof. Hemmrich, VP wereldwijde marketing en innovatie bij BSN Medical.

Simpele, eenvoudig te gebruiken en rendabele oplossingen zullen echt een verschil maken voor miljoenen patiënten wereldwijd die last hebben van chronische wonden. Hun levens verbeteren is voor ons het allerbelangrijkste.

BSN medical heeft verschillende unieke technologieën ontwikkeld om de verzorging van chronische wonden te verbeteren, waaronder een biomateriaal dat qua microstructuur lijkt op de huid; dit helpt de cellen om de wond sneller te genezen. BSN medical heeft ook een verband ontwikkeld dat bacteriën samenbindt en uitschakelt, zodat ze veilig kunnen worden verwijderd. Nu worden bacteriën meestal binnenin de wond vernietigd en dat kan leiden tot ontstekingen. 
 
Bij het ontwerpen van doeltreffende verbanden voor wondverzorging is het van cruciaal belang rekening te houden met de behoeften van alle stakeholders: het zorgpersoneel, de arts of verpleegkundige en natuurlijk de patiënt zelf. Daarom ontwerpt BSN medical verbanden die makkelijk te gebruiken zijn en zo lang mogelijk op de huid kunnen blijven zitten. Zo lopen patiënten minder te tobben over hun wonden en houden ze meer tijd over om van het leven te genieten.
 
“Als we het over de toekomst van wondverzorging hebben, zien we veel interessante innovaties, zoals 3D-printen en weefseltechnologie. Maar in de toekomst van wondverzorging staat ook eenvoud centraal. Simpele, eenvoudig te gebruiken en rendabele oplossingen zullen echt een verschil maken voor miljoenen patiënten wereldwijd die last hebben van chronische wonden. Het verbeteren van hun levens staat voor ons voorop,” zegt prof. Hemmrich.

Laten we het hebben over hygiëne en #essentials voor de gezondheid.
 
Bronnen:
  • MedMarket Diligence, LLC, BSN-analyse