Logistiek in productieomgeving

In plaats van een vervolgstudie, koos Leonoor na de HAN voor een baan bij Arvato, een grote speler op het gebied van supply chain management. “Als je na je studie aan het werk gaat, leer je pas echt hoe de zaken in elkaar steken”, aldus Leonoor. “En bij Arvato heb ik daadwerkelijk heel veel geleerd. Maar het is alleen maar logistiek, er zit geen productie aan vast en dat miste ik wel. Essity Cuijk kende ik al omdat ik er met veel plezier stage had gelopen. Zij stuurden me regelmatig mailtjes met vacatures. Die heb ik eerst afgehouden omdat ik net een baan had, maar uiteindelijk ben ik er toch op ingegaan, met name vanwege de productieomgeving.”

“Mijn eerste project in Cuijk als Logistiek Engineer was er een met de invoering van AGV’s (Automated Guided Vehicles). Het leuke van een project is dat het eindig is, je werkt toe naar een tastbaar resultaat. Het werk varieert, je werkt in wisselende teams, je komt onderweg tegenslagen tegen en er zijn iedere keer weer nieuwe uitdagingen, dat vind ik erg leuk aan dit werk.”

Doorgroeien naar managementfunctie

Leonoor: “Toch heb ik inmiddels de overstap gemaakt van Logistiek Engineer naar Unit Controller. En als je nu kijkt wat ik zou willen doen als ik later groot ben, dan wil ik wel doorgroeien naar een managementfunctie. Bij Essity staan ze daar voor open, je kunt er stappen maken als je wilt. Mijn opleiding sluit niet naadloos aan bij het werk als Unit Controller. Maar ik hou van data, van getallen en van het analyseren ervan, dus dat is wel passend. Opleiding is niet het enige dat hier telt, het gaat ook om wie je bent, wat je in de praktijk kunt.”

“Wat ik kenmerkend voor Essity vind, is dat het bedrijf open staat voor wat je zelf wilt. Collega’s zijn altijd bereid om je te helpen beter te worden in je vak en dat vind ik toch ook wel typisch Essity. Je kunt groeien en je ontwikkelen."


Wil je weten hoe het is om bij Essity te werken, begin dan je reis op werkenbijessity.nl.