We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden op Essity.com. Lees meer over de cookies die we gebruiken en hoe je je instellingen kunt wijzigen:

Essity B 268.3 (-0.2 SEK) on 23-Mar-2019 17:29

Select region


Global Site


Tena educating nurses

Verbeterde continentiezorg kan de lasten voor zorgverleners verlichten en de betrokken personen de kans bieden om weer actief deel te nemen aan de samenleving.  Als een van ’s werelds grootste bedrijven voor hygiëne en gezondheid erkennen wij onze verantwoordelijkheid voor het aanwakkeren van gesprekken en innovatie om de kwaliteit van leven en de hygiënestandaarden over de hele wereld te verbeteren. 

Incontinentie is een veelvoorkomende gezondheidsaandoening waarvoor mensen zich niet zouden moeten hoeven schamen. Waar stilte is, is afzondering. Door kennis te delen en het te hebben over incontinentie kunnen we het bewustzijn vergroten en de culturele taboes en stigma’s doorbreken die mensen ervan weerhouden om de standaarden van hygiëne in de wereld te verbeteren. 

Waarom is het belangrijk dat we incontinentie bespreken?

Mensen met incontinentie willen deze zaak vaak privé houden. Omdat er vanwege de bijbehorende stigma’s en taboes zelden over incontinentie wordt gesproken, kan het erg moeilijk zijn voor degenen die er last van hebben om behandeling of steun te zoeken, zelfs van medische professionals. Meer dan de helft van de mannen (55%) en 45% van de vrouwen voelt zich niet op zijn of haar gemak om incontinentieproducten te kopen.

Wanneer mensen met incontinentie deze hulp niet zoeken kan het voorkomen dat ze de verkeerde of helemaal geen producten gebruiken, waardoor het lastiger wordt om met de situatie om te gaan. Ook kan dit voor extra lasten voor de zorgverleners zorgen. Voor sommige mensen kan incontinentie worden beheerst met de juiste producten. Het is echter belangrijk om incontinentie te bespreken met een medische specialist, omdat het een teken van meer ernstige gezondheidsproblemen kan zijn. 

Wat is incontinentie?

De International Continence Society (ICS) heeft urine-incontinentie gedefinieerd als “enige vorm van onvrijwillig urineverlies,” maar incontinentie kan ook ontlastingsincontinentie omvatten. 3 Urine- en ontlastingsincontinentie kunnen voorkomen bij mensen van alle leeftijden en veroorzaken schaamte, afhankelijkheid, stress, depressie, sociale afzondering en stigmatisering. Er zijn veel aanwijzingen dat incontinentie wereldwijd steeds vaker voorkomt vanwege vergrijzing en toenemend overgewicht onder de bevolking.

Kan urine-incontinentie worden beheerst door minder te drinken?

Sommige mensen geloven dat minder drinken kan helpen bij het beheersen van urine-incontinentie. Maar het drinken van ten minste zes tot acht glazen water per dag helpt de blaas juist goed te functioneren. Door andere activiteiten, zoals regelmatig bekkenbodemoefeningen doen, kun je je bekkenbodemspieren versterken en incontinentie aanzienlijk verminderen of zelfs doen verdwijnen.